Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, bugüne dek Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunların çözülmesi için mücadelesini sürdürüyor. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sürecinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan sorunları bir kez daha tekrarladı. Meclis'te konuşan Ayhan Barut,  sorunları tek tek anlatıp yaşanan kaos ve çıkmazın sona erdirilmesini talep etti. 

ESKİ YAPISINA KAVUŞTURULMASINI İSTEDİ

Bütçe görüşmeleri sürerken söz alan Ayhan Barut, şunları kaydetti;

"Bir kararnameyle yapılan devir nedeniyle kurumda çok ciddi sorunlar baş göstermeye başladı. Osmanlıdan günümüze kadar her dönem Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapmış köklü bir kuruluşumuz olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü hangi gerekçeler düşünülerek Maliye Bakanlığından alınıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmıştır? Devlet yönetiminde oluşan kurumsal arşiv, iş ve işlemlerin vatandaşın taleplerini karşılamada önemine dikkat edilmiş midir? Bu değişiklik illerde, ilçelerde görev yapan personelin hizmet vermesinde ve iş akışında hangi kolaylıkları ya da hangi zorlukları doğurmuştur? 

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün tekrar eski yapısına kavuşması için Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlayacak mısınız?"