Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sesi oldu. Sağlıkta şiddetin engellenmesini, doktor ve hemşirelerden sosyal hizmet görevlilerine dek tüm sağlık emekçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen Barut, ayrımsız herkese en az 3600 ek gösterge verilmesini talep etti. 

"ŞİDDET ÖNLENSİN, ÖZLÜK HAKLAR İYİLEŞTİRİLSİN"

Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına sahip çıkarak çözümü için mücadele eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında da bu çabasını aralıksız sürdürüyor. Meclis'te son olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sesi olan Ayhan Barut, sağlıkta şiddetin engellenmesi, doktor ve hemşirelerden sosyal hizmet çalışanlarına dek herkesin özlük haklarının iyileştirilmesini ve ayrımsız herkese 3600 ek gösterge verilmesi için harekete geçilmesini istedi. 

MECLİS'TE KONUŞTU

Meclis'te konuşarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile doktorların taleplerini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışanların tamamının yıpranma payı hakkına dahil edilmesini, geçmiş çalışma yıllarını kapsamasını, kamu emekçilerinde en düşük ek göstergenin 3600 olmasını istiyoruz. Ayrıca, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekli maaşlarının insanca yaşam koşullarını sağlamasını talep ediyoruz. Ekmeğe, kiraya, ulaşıma, elektriğe, suya, akaryakıta yapılan zamların geri alınmasını, primini dolduran emekçilerin emekli olmasını istiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, her iş yerinde 0-6 yaş grubu için kreş açılmasını, mevcut kreşlere yapılan zamların geri alınmasını istiyor. Sağlıkta şiddetin son bulmasını, şiddet uygulayanın cezasının  ertelenmemesini, tekrarında da cezanın yüzde 50 oranında arttırılmasını, SGK'den hizmet almamasını ve TBMM'den Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce yasalaşmasını bekliyorlar."