AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grubunu hedef alan sözlerine sert yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Sayın Fikret Yeni, 2019’daki yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediyesini kazanacağını bildiği için MHP’li Büyükşehir Belediyesini suçlarken CHP’yi de işin içine katıp hedef yapmaya çalışıyor ama nafile. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

“CHP GRUBU HER ZAMAN ADANA’DAN VE ADANALIDAN YANA OLMUŞTUR”

Yeni’nin CHP’yi hedef aldığı 240 milyon liralık genel borçlanma talebiyle ilgili yeterli oranda bilgiye sahip olmadığını belirten Barut, “ CHP Grubu olarak Adana Büyükşehir Belediye meclisinde her zaman Adana’nın ve Adanalının yararına olan hizmetlerin yaşama geçmesi için çaba gösterdik. Belediyenin borçlanma tekliflerinde de bu anlayışla hareket edip, kentsel sorunların çözümü için yatırımların gerçekleştirilmesi ve belediye emekçilerinin biriken alacaklarının ödenmesi şartıyla borçlanmalara onay verdik” diye konuştu.

“CHP KARŞI ÇIKTI, AKP YEŞİL IŞIK YAKTI”

Büyükşehir Belediyesinin 252 milyon 958 bin 311 TL tutarındaki ‘genel borçlanma’  teklifine CHP Grubunun aldığı grup kararı doğrultusunda ret verdiğini anımsatan Barut, AKP’li Meclis üyelerinin ise Meclis toplantısına katılmayarak borçlanma talebine yeşil ışık yaktığını söyledi.

“240 MİLYONLUK BORÇLANMANIN İÇERİĞİ SADECE KÖPRÜ DEĞİL”

Barut, “Oylamada salt çoğunluk sağlanamadığı için bu borçlanma talebi ertelenmişti. İdare daha sonra aynı teklifi yeniden meclis gündemine getirdiğinde CHP Grubu komisyonda bu teklifin 240 milyon TL’ye düşürülmesini sağlamış ve borçlanılacak paranın sadece Devlet Bahçeli köprüsü için değil, Misis’te antik şehir kapsamında yer alan Ölümsüzlük Köprüsü’nün alternatifi için Ceyhan Irmağı’na ve Galleria civarında Seyhan Nehri üzerine köprü ve ulaşım bağlantılarının yapılması, ray sokak devamındaki kamulaştırma, Çukurova ve Seyhan ilçe merkezindeki bulvarların ve kavşakların sağlıklaştırılması şartlarının getirilmesini sağlamıştır” şeklinde konuştu.

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

AKP İl Başkanı Yeni’nin bu borçlanmayı sadece köprüye indirgemeye çalıştığına işaret eden Barut, “Sayın Yeni, talihsiz bir şekilde bilmediği konular hakkında görüş belirtmektedir. Bu tavır Sayın Yeni’ye siyasi olarak yarardan çok zarar sağlar. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz ve gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkma gibi bir huyu vardır” ifadelerini kullandı.

“AKP GRUBU NEDEN KÖPRÜNÜN İMAR DÜZENLEMESİNE ONAY VERDİ?”

Fikret Yeni’ye karşı çıktığı köprünün imar düzenlemesine AKP’li üyelerin de onay verdiğini anımsatan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Yeni’ye “AKP Grubu bugün karşı çıktığı köprünün imar planı düzenlemesine neden onay verdi” diye sordu.

“BÜYÜKŞEHİRİ KAZANACAĞIMIZI BİLDİĞİ İÇİN CHP’Yİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP Grubu’nun her zaman halkın ve kentin yararına olan hizmetlerden yanında olduğunu dile getiren Barut, “CHP Grubu olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde halkımızdan, belediye bünyesindeki emekçilerin haklarından ve Adana’ya yapılacak yatırımlardan yana tavrını açıkça sergiledik. Sayın Fikret Yeni’nin CHP’ye sataşmasının altında, 2019’da yapılacak yerel seçimlere yönelik hesaplar yatmaktadır. Sayın Yeni,CHP olarak Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağımızı çok iyi bildiği için CHP’yi hedef yapıp yıpratmaya çalışmaktadır. Ancak bunlar nafile çabalardır.Biz, Adana’yı sosyal demokrat bir anlayışla yeniden ayağa kaldırmak için hedefimize emin adımlarla yürüyoruz” dedi.