Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' dediği için haklarında idari ve adli soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinden Adanalı doktor Yaşar Ulutaş'ın aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmesine tepki gösterdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Dr. Yaşar Ulutaş'ın Adana'daki aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili soru önergesi sunan Ayhan Barut, aynı zamanda Meclis'te konuşma da yaptı. Milletvekillerine seslenen Ayhan Barut, "Adli süreç henüz tamamlanmadan insanları suçlu ilan eden bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir. Unutulmamalıdır ki haksızlıklara sesimizi çıkarmadığımız sürece bir gün bizim de canımız yanabilir" dedi. 

"GÖREVİNE NE ZAMAN İADE EDECEKSİNİZ?"

Dr. Yaşar Ulutaş örneğinde görülen hukuksuzluğu şiddetle kınadığını belirten CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' dediği için Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş’ın Adana'daki aile hekimliği sözleşmesi feshedilmiştir. 

Tuzun koktuğu bu dönemde sayın Ulutaş'ın sözleşmesi feshedilirken hiçbir hukuki gerekçe de gösterilmemiştir. 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkındaki soruşturma sürmektedir. 

Bu soruşturma devam ederken açılan disiplin soruşturması kapsamında, masumiyet karinesini ihlal eden bu uygulamayı şiddetle reddediyoruz. Adli süreç henüz tamamlanmadan insanları suçlu ilan eden bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir. 

Unutulmamalıdır ki haksızlıklara sesimizi çıkarmadığımız sürece bir gün bizim de canımız yanabilir. Bu hukuksuzluğu kınıyor ve soruyorum. Savaş bir sağlık sorunu değil midir? Ülkemizdeki yaklaşık 4 milyon Suriyelinin yaşadıkları savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu göstermez mi?  Dr. Yaşar Ulutaş’ı görevine ne zaman iade edeceksiniz?"