Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör spor kulüplerine, okullara ve yurttaşlara dağıtılmak üzere alınan spor malzemelerinin nasıl değerlendirildiğini, bakanlıkça yapılan yardımların akıbetini sordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, "Bakanlığınız bütçesinden temin edilen spor malzemelerinin Cumhurbaşkanlığı tarafından seçim süreçlerinde seçim propaganda malzemesi olarak kullanıldığı doğru mudur? 31 Mart seçimleri için Cumhurbaşkanlığının kullanımına verilen spor malzemeleri var mıdır?" diye sordu.

İŞLEYİŞİ ANLATTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör spor kulüplerine, okullara, kamu kurum ve kuruluşlarına, bakanlığın etkinlikleri kapsamında yurttaşlara dağıtılmak üzere çeşitli spor malzemeleri alındığını aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bu malzemeler çanta, santraç takımı, top, eşofman, spor ayakkabısı, atletizm malzemeleri, okçuluk malzemeleri gibi pek çok spor dalında ve hemen her branşa ait malzemeler olmaktadır. Ayrıca bakanlık amatör spor kulüplerine nakdi yardımda da bulunmaktadır" dedi. 

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Malzeme dağıtımı ve bakanlık yardımlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Barut, şu sorulara yanıt verilmesini istedi;

"1. Gençlik ve Spor Bakanlığının son beş yıl içinde alımını gerçekleştirdiği spor malzemeleri neler olmuştur? Söz konusu malzemeler hangi yöntemle kimden temin edilmiştir? Yıllar itibarıyle ne kadar bedel ödenmiştir? 

2. Bakanlığın alımını gerçekleştirdiği spor malzemelerinin diğer bakanlıklara ya da Cumhurbaşkanlığına verilmesi söz konusu mudur? 

3. Cumhurbaşkanlığı ya da diğer bakanlıklara hangi ihtiyaçlarına binaen bu malzemeler verilmektedir?

4. Bakanlığınız bütçesinden temin edilen spor malzemelerinin Cumhurbaşkanlığı tarafından seçim süreçlerinde seçim propaganda malzemesi olarak kullanıldığı doğru mudur?

5. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri için Cumhurbaşkanlığının kullanımına verilen spor malzemeleri var mıdır? Varsa neler verilmiştir?

6. Türk sporunun gelişmesi, sporcuların yetiştirilmesi ve ulusal, uluslararası başarı sağlanması için kullanılması gereken bakanlık bütçesinin bir siyasi partinin seçim başarısı için kullanılması doğru mudur?

7. Bakanlık tarafından amatör spor kulüplerine son beş yıl içerisinde ne kadar nakdi yardım yapılmıştır? Bu yardımlar hangi kulübe kaç Türk lirası olarak yapılmıştır? Spor çevrelerince dillendirilen para yardımlarının kulüplerin ihtiyacına göre olmayıp referanslarına göre yapıldığı doğru mudur?"