Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, Çukurova Üniversitesi Balcalı yerleşkesinde ve yollarında AKP propagandası yapılmasına sert tepki gösterdi.

24 Haziran seçimleri yaklaşırken AKP seçim araçları, bayrakları, flamaları ve pankartları Çukurova Üniversitesi yerleşkesiyle yollarına girdi. Durumdan haberdar olan CHP Adana Milletvekili Adayı Barut, üniversite yerleşkesinde süslenmiş AKP araçlarının sesli ve görsel propaganda yapmasına sert tepki gösterdi. Milletvekili Adayları Oya Tekin ve Bülent Maraklı ile birlikte duruma müdahale eden Ayhan Barut, bilim yuvasında yasak olmasına karşın siyasi şov yapılmasını kınadı.

UYARDI VE KINADI

AKP'nin iktidar olanaklarını kullanarak bilim yuvası olan ve binlerce öğrencinin eğitim gördüğü üniversiteleri bile istismar ettiğini vurgulayan Barut, "Bu kural tanımazlık ve siyasi görgüsüzlük kabul edilebilir değildir. Üniversiteler özerk, bilim ve insanlık için hizmet üreten, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştiği göz bebeğimiz olan kurumlardır. Bu tür siyasi şovlara üniversitenin alet edilmesini asla kabul edilemez. Bunu yapanları ve göz yumanları kınıyoruz. Tüm yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Üniversiteler hepimizindir, bu gerçeği asla görmezden gelmeyiniz" dedi.