Son günlerde yeniden kamuoyunun gündemine gelen çocuk istismarıyla ilgili konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Her yeni bir güne maalesef, yeni bir çocuk istismarı ve katledilen bir yavrumuzun haberiyle uyanıyoruz. '9 yaşındaki çocuk doğurabilir' diye fetva verilirken, yapanlar cezasız kalırken bunlar yaşanmaya devam ediyor. Bu insanlık dışı suçlar bireysel suçlar olarak ele alınamaz. Her türlü yasal, idari ve adli önlemi almakla yükümlü olup sorumluluğunu yerine getirmeyenler, tarihin karanlık sayfalarında anılacaktır" dedi. 

UTANÇ RAKAMLARINI PAYLAŞTI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın verilerine göre cinsel suçların yüzde 46'sının çocuklara karşı işlendiğini, her ay en az 650 çocuğun cinsel istismara uğradığını aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Her yıl gerçekleşen resmi evliliklerin beşte birinde 18 yaş altındaki kız çocukları evlendiriliyor. Bu rakamlar bile Türkiye'de çocuk istismarının ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarının maalesef yaygın olarak sürdüğünü gösteriyor. Çocuk yaşta evlilikler yoluyla çocuk istismarı meşru gösterilmeye çalışılıyor. Pozantı, Karaman, İzmir, Gerger ve Adıyaman başta olmak üzere ülke gündemini sarsan cinsel istismarlar bizleri sarsarken şimdi minik Leyla, minik Eylül olaylarını yaşıyoruz" diye konuştu. 

ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRDI

Sorumluluk sahiplerini yasal, adli, idari ve etkin olarak acilen önlem almaya ve harekete geçmeye çağıran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet olaylarında olduğu gibi çocuk istismarlarının da üzerini örtmeye yönelik açıklamaların, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açtığı çok net olarak ortada duruyor. Kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamların yürütülen gerici politikalarla bağlantısı olduğunu biliyoruz. Evlerden okullara, yurtlardan parklara her yerde çocukları yok sayan zihniyetin değişmesini istiyoruz. Çocuklara karşı şiddet, taciz, tecavüz ve istismar karşısında susmayacağız, geri durmayacağız, çözüm için ısrarcı mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocukları istismar eden çürümüş zihniyeti ortadan kaldırana kadar var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımızın geleceği için, insanca bir yaşam için görev başında olan sorumluluları, yasal, adli ve idari önlemleri acilen hayata geçirmeye, etkin bir mücadele programı başlatmaya çağırıyoruz."