Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Rize’de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk heykelinin kaldırılmasına sert tepki gösterdi. Atatürk’e ve Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığına işaret eden Barut, Rize Belediyesi’nin Rize halkına büyük bir utanç yaşattığının altını çizerek, “Kimsenin vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü Rize halkına bu utancı yaşatmaya hakkı yok” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

CHP İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, Rize Belediyesi tarafından alınan kararla “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi” kapsamında, meydanda bulunan Atatürk heykelinin kaldırılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

TOPLUMSAL DUYARLILIKLARLA OYNANIYOR

Yakın geçmişte yine Atatürk heykelinin kaldırılıp yerine çay bardağı konulmak istendiğini anımsatan Barut, Atatürk’ün belleklerden silinmek istendiğini ifade etti. Heykelin meydandan kaldırılmasından sadece gericilerin memnun olduğunu vurgulayan Barut, halkın toplumsal duyarlılıklarıyla oynandığını kaydetti. Rize Belediyesi’ni aldığı karar nedeniyle kınayan Barut,  Atatürk’e ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete yönelik gerici saldırıların arttığını belirtti.

VATANSEVER RİZE HALKINA BU UTANCI YAŞATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Rize Belediyesi’nin vatansever Rize halkına büyük bir utanç yaşattığının altını çizen Barut, “Kimsenin vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü Rize halkına bu utancı yaşatmaya hakkı yok. Bu, laik, demokratik cumhuriyete meydan okumaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesini belleklerden silme çabasıdır. Bu saldırılar ilk değildir ve anlaşılıyor ki son da olmayacak. Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar içimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini hiçbir zaman silemeyecekler. Cumhuriyet sonsuza dek payidar olacak, Cumhuriyet’le birlikte Atatürk de sonsuza dek gönlümüzde yaşayacak” diye konuştu.