Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, dün gerçekleştirilen halkoylaması sonuçlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. 

“VATANSEVER MİLLETİMİZE GÜVENDİK”

CHP Adana İl Örgütü olarak 5 Ocak’tan bu yana alanlarda “hayır” için çalıştıklarını dile getiren Barut, diğer siyasi partilerin, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin de katkılarıyla Adana’da başarının elde edildiğini kaydetti. Barut, “Bu süreçte içimizdeki Cumhuriyet ve demokrasi sevdasına inandık. Vicdanımızın sesine, emperyalizme karşı boyun eğmeyen, bağımsızlık ve özgürlük için canını feda edebilecek kadar yürekli vatansever milletimize güvendik” dedi.

“ADANA HAYIRSEVERLİĞİNİ GÖSTERDİ”

Adana'da yüzde 58.19 oranında ‘Hayır’ çıktığına işaret eden Barut,  “Adana, cumhuriyetten, demokrasiden, özgürlüklerden yana tavrını ortaya koyarak hayırseverliğini gösterdi. Adana’da elde edilen başarının, Türkiye genelindeki sonuçla örtüşüp taçlanması en büyük arzumuzdu. Bu başarı o zaman anlam kazanacaktı” diye konuştu.

TEŞEKKÜR

Hayırlı bir gelecek için aylardır alanlarda ter döken CHP ve diğer siyasi partilere mensup vatansever yurttaşlara, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerine tek tek teşekkür eden Barut, “Bu başarıda, her türlü baskıya göğüs gererek, eşit ve adil olmayan propaganda sürecinde ‘Hayır’lı çalışmalara yer veren basın kuruluşlarına ve çalışanlarına, çocuklarının geleceğinden endişe edip, onlara yaşanabilir, demokratik, özgürlükçü bir ülke bırakmak için mücadele eden annelere, babalara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK”

CHP olarak hiç kimseyi verdiği oydan, sahip olduğu siyasi görüşten ya da farklı kimliklerinden dolayı ötekileştirmediklerini kaydeden Barut, “Evet oyu kullananın da hayır oyu kullananın da başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

“YSK’NIN KARARLARI SONUÇLARA GÖLGE DÜŞÜRDÜ”

Adana’da sandık güvenliğiyle ilgili kent merkezinde ciddi anlamda sorun yaşanmadığının, önemli sorunların kırsal ilçelerde yaşandığının altını çizen Barut, “Ne yazık ki ülke genelinde yaşanan sorunlar ve özellikle de Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar millet iradesine darbe vurmuş ve dün yapılan halk oylamasının meşruiyetini tartışmalı hale getirmiştir. YSK’nın bundan sonra yapacağı seçimlere de şimdiden gölge düşmüştür. Bugünden itibaren yapılacak tüm seçimler halkın gözünde şaibeli olacaktır” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Evet kampanyasını yürüten AKP, MHP ve BBP’nin, dün oylama ve sayım sırasında yaşanan olaylarla, meşruiyeti tartışmalı hale gelen seçim sonuçlarını doğru ve iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Barut, “Cumhuriyete inanmış, demokrasiyi özümsemiş, özgürlükten yana, aydın, yurtsever insanlar olarak bugüne kadar sürdürdüğümüz demokrasi mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu mücadelenin en büyük gücü de, yüreğinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi taşıyan, vicdanlı, yurtsever insanların varlığıdır. Cumhuriyet ve demokrasi ortak paydasında, ülkemizi çağdaş medeniyet hedefine, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarıyla taşıma kararlılığımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Başka bir Türkiye yok ve Türkiye hepimizin” ifadelerini kullandı.