Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AKP İl Başkanı Fikret Yeni’nin CHP’li Seyhan ve Çukurova Belediyelerini hedef alan maksatlı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Seyhan ve Çukurova belediyelerinin diğer belediyelere örnek hizmetlere imza attığının altını çizen Barut, “14 yılda Adana’ya çivi çakmayan iktidar partisinin İl Başkanı Sayın Fikret Yeni, partisinin kusurunu kapatmak için mesnetsiz suçlamalarla gurur kaynağımız olan belediyelerimiz üzerinden siyasi rant elde etmek istiyor. Sayın Yeni’ye hatırlatmakta yarar var, Gezi Parkı’nda ağaçları kesmek isteyen, Seyhan’ı 48 trilyon borçla devreden CHP değil AKP’dir” dedi. Seyhan Belediyesi Denetim Komisyonu’nun CHP’li üyesi Elif Uzun ise komisyon raporundaki bazı cümlelerin cımbızla çekilerek Seyhan Belediyesi’nin zan altında bırakılmaya çalışıldığını ifade etti ve gerçeğin AKP grubunun iddia ettiği gibi olmadığını söyledi.

“SİYASİ SALDIRI”

AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin Seyhan ve Çukurova Belediyelerine yönelik mesnetsiz suçlamalarına Seyhan Belediyesi Meclisi Denetim Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Elif Uzun, Askeri Dağlı ve Hakan Burç’la birlikte yanıt veren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Yeni’nin Seyhan Belediyesi’ne yönelik suçlamalarını “siyasi bir saldırı” olarak değerlendirdi. Yeni’nin CHP’li belediyeleri hedef alarak siyasette kendine alan açmaya çalıştığını belirten Barut, “Sayın Yeni, CHP ve CHP’li belediyeler üzerinden siyaset yapmak size yarardan çok zarar verir. Çünkü Adanalılar kimin hizmet kimin hamaset yaptığını görüyor ve biliyor” diye konuştu.

“KASADA BİRİKEN 100 TRİLYON MU BAŞARISIZLIK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışının odağında halk olduğunu dile getiren Barut, 10 yıl boyunca AKP tarafından yönetilen Seyhan Belediyesi’nin 30 Mart seçimlerinde 48 trilyon borçla devredildiğini anımsattı.

Barut, “Seyhan’da yaşayan yurttaşlarımız Zeydan Karalar yönetiminde AKP döneminden kat kat fazla hizmet almaya başlamıştır. Hatta bazı mahalleler ilk defa belediyecilik hizmetiyle Karalar döneminde tanışmış ve belediyemiz bu hizmetlerin yanısıra 100 trilyon lirayı kasasında biriktirme başarısını göstermiştir. Seyhan bugün CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kimlik değiştirmeye, hizmetle tanışmaya başlamıştır.  Seyhan yine CHP’li olduktan sonra kültür ve sanatla tanışmış, bugün Adana’da sanatın nabzının attığı yer haline gelmiştir. Sayın Yeni, CHP’nin ve CHP’li belediyelerin derdi paraları sıfırlamak değil, halkın refahı, mutluluğu ve huzuru için hizmettir” şeklinde konuştu.

“ZEYDAN KARALAR ASFALT HIRSIZLIĞINI ORTAYA ÇIKARDI”

Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve geldikten sonra belediye bünyesinde gerçekleştirilen asfalt hırsızlığını ortaya çıkardığını hatırlatan Barut, Seyhan’ın yurttaşların her kuruş vergisine sahip çıkan sosyal demokrasiyi kendine ilke edinmiş bir belediye olduğunu vurguladı. Barut, “Sayın Fikret Yeni, CHP’li belediyeler ve belediye başkanları her zaman kendini hizmet vermekle yükümlü olduğu halkın her bir kuruşuna sahip çıkmakla sorumlu hisseder. Zeydan Karalar başkanlığındaki Seyhan Belediyemiz de bu sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmiştir” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN TEMEL İLKESİ ŞEFFAFLIK”

Sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli ilkelerinden biri olan şeffaflık anlayışının gereği olarak Denetim Komisyonu’nun tamamen hür bir iradeyle hazırladığı raporda yer alan uyarılar doğrultusunda Başkan Zeydan Karalar’ın hem kurum içi denetim mekanizmasını çalıştırdığını hem de bağımsız bir denetçi istediğini vurgulayan Barut, “İstenmeden de olsa yapılan bir yanlışlık varsa sosyal demokrat belediyeler gereğini yapar. CHP’li belediyeler özeleştiri yapacak kadar yürekli,  aynı zamanda etkin ve yetkin donanıma sahiptir” ifadelerini kullandı.

“CIMBIZLAMA YÖNTEMİYLE BELEDİYE ZAN ALTINDA BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Seyhan Belediyesi Denetim Komisyonu’nun CHP’li üyelerinden Elif Uzun, komisyon raporundaki bazı cümlelerin cımbızla çekilerek Seyhan Belediyesi’nin zan altında bırakılmaya çalışıldığını ifade etti. Durumun AKP Grubunun iddia ettiği gibi olmadığının altını çizen Uzun, yüksek bedelli ihalelerde belediyenin önemli ölçüde kâra geçirildiğine işaret etti. Uzun, şöyle konuştu: “Burada mevzu bahis olan rakamlardan çok işleyişle ilgili teknik aksaklıklardır ve bizlerin ifadesi; bu aksaklıkların giderilmesi durumunda belediyenin daha fazla kara gireceği yönündedir. Bu teknik aksaklıkların geçmiş dönemlerden günümüze gelen uygulamalar olduğu da bir gerçektir ve aksaklıklar hazırladığımız denetim raporunda ortaya çıkarılmıştır. Bizler Seyhan’ın daha iyi  yönetilmesi adına olaya önyargısız, tarafsız ve eleştirel yaklaştık. Denetim sürecinde Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın talimatı ile istediğimiz tüm bilgi ve belgelere de sorunsuz bir şekilde ulaştık. Göreve geldiği günden bu yana tamamen şeffaf bir anlayış izleyeceğini belirten Sayın Karalar, biz komisyon üyelerine de tüm belge ve bilgileri sunarak bu şeffaflığı göstermiştir. Dileriz ki sosyal demokrat belediyelerimizin bu örnek tutumu diğer belediyelere de örnek olur. Biz kendimize eleştirel bakabilen öz eleştiri yapabilen, şeffaf, açık, net ve hesap verebilir özgüven sahibi, sosyal demokrat düşünen insanlarız.”

“SEYHAN, 2 YILDA DAHA FAZLA HİZMET VERİP PARA BİRİKTİREN BELEDİYE HALİNE GELDİ”

Komisyonun diğer CHP’li üyesi Hakan Burç da denetim komisyonu olarak 31 gün boyunca Seyhan Belediyesi’nin gelir ve gider başta olmak üzere tüm faaliyetlerini eksiksiz olarak inceleme fırsatı bulduklarını aktardı. Burç, 10 yıl boyunca kötü yönetilen ve 48 milyon lira borç ile devredilen Seyhan Belediyesi’nin 2 yılda eski yönetimlere göre daha fazla hizmet yapıp kasasında para biriktiren ve mali sorunu olmayan bir belediye haline geldiğini kaydetti.

KARALAR’A ŞEFFAFLIK TEŞEKKÜRÜ

CHP’li komisyon üyesi Askeri Dağlı da denetim komisyonu olarak istenilen bilgi ve belgelere eksiksiz olarak ulaştıklarını belirterek Karalar’a şeffaf belediyecilik anlayışı nedeniyle teşekkür etti.

“SEYHAN’IN VE ÇUKUROVA’NIN HİZMETLERİNİ HAZMEDEMİYORLAR”

14 yıllık AKP iktidarı döneminde Adana’nın görmezden gelindiğini,  kamu yatırımlarından mahrum bırakıldığını, kentin yoksulluğa ve yokluğa mahkum edildiğini, siyasi çıkarlar için miting alanlarında verilen sözlerin tutulmadığını kaydeden CHP İl Başkanı Barut, “AKP İl Başkanı Sayın Fikret Yeni, partisinin Adana’ya verdiği zararları CHP’li belediyelerimize yönelik suçlamalarla kapatamaz. Kral çıplak Sayın Yeni. Ne Seyhan’a ne de Çukurova’ya atılan çamur tutmaz, atılan çamurun izi de kalmaz. Gururumuz ve onurumuz olan Seyhan ve Çukurova belediyelerinin hizmetlerini hazmedemeyenler, geçmiş belediyelerinin başarısızlıklarını, beceriksizliklerini ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla örtemezler. Sayın Yeni, gerçekten Adana’yı düşünüyorsa, 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz verildiği halde bugüne kadar bir tek adım atılmayan Adana’nın en büyük kamburu olan raylı sistemin Ulaştırma Bakanlığına devrinin gerçekleşmesini sağlasın” dedi.

“GEZİ VE SANAT PARKI FUHUŞTAN, UYUŞTURUCUDAN KURTARMA PROJESİ”

AKP’li Fikret Yeni’nin Çukurova Belediyesi'nin Güzelyalı Mahallesi’nde “Gezi ve Sanat Parkı” yapmak istediği yaklaşık 15 dönümlük alanla ilgili suçlamalarının da yine mesnetsiz olduğunu vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, mahalle sakinlerinin şikayetleri ve talepleri doğrultusunda uyuşturucu, alkol bağımlılarının mesken edindiği, fuhuş yeri olarak kullanılan sözkonusu alanda dev bir Atatürk büstü ile Gezi şehitlerinin büstlerinin yer alacağı, Gezi ruhunu yaşatacak bir parkın yapılacağını söyledi.

“AĞAÇ KESMEYİ AKP DAHA İYİ BİLİR”

Alandaki 21 palmiye ağacının taşınarak 100. Yıl Caddesi’ne dikildiğini dile getiren Barut, “CHP’liler doğaya saygılı, doğayla barışık insanlardır. Ağaç kesmeyi CHP’liler değin AKP’liler bilir. Sayın Yeni’ye bir kez daha hatırlatmakta yarar var; Gezi Parkı’ndaki ağaçları kesmek isteyen CHP’li değil AKP’li belediyeydi. Ağaç kesmeyi siz daha iyi bilirsiniz” diye konuştu.