Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Vatan Partisi’nin AKP’yi var etmek için, 16 Nisan referandumunda evet cephesinde yer alan siyasi partilerle adeta yarıştığını söyledi. Barut, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’a özenip, AKP Genel Başkan Yardımcılığı’na talip bir görüntü sergilediğini vurguladı.

ÖNCE KENDİ GENEL BAŞKANLARININ ARŞİV FOTOĞRAFLARINA İYİ BAKMALILAR

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü hedef alan açıklamalarına sert tepki gösteren Barut, yaptığı yazılı açıklamada “CHP’yi terör örgütleriyle bağdaştırmaya çalışanlar önce aynaya bakmalıdır. Vatan Partisi Genel Başkanı’nın terör örgütü elebaşına gül verirken yüzünde gülücükler açtığı, teröristlerle samimi bir şekilde el sıkıştığı fotoğrafları ve görüntüleri terör örgütüyle kimlerin el ele, kol kola olduğunun açık kanıtıdır” dedi.

“CHP’YE ÇAMUR BULAŞMAZ”

Solculuktan, aşırı sağcılığa doğru evrilen çizgisiyle Vatan Partisi yönetiminin AKP iktidarını var etmek üzerine kurgulanan bir siyasi anlayışla başka siyasi partilerle adeta yarıştığını kaydeden Barut, “Vatan Partisi yöneticileri bu görevlerini de layıkıyla yapabilmek adına, kendi geçmişlerine bakmadan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atmaya çalışsa da bu çamur hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapışmaz. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu tarihten bu yana, Cumhuriyetin koruyucusu ve tek teminatı olmuştur, bundan sonra da olacaktır” diye konuştu.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ İKTİDARIN YAN KURULUŞLARINI DA RAHATSIZ ETTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin birleştirici gücü olduğunun altını çizen Barut, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan siyaset anlayışı, iktidarı olduğu kadar iktidarın yan kuruluşu gibi görev yapan siyasi partileri de rahatsız etmiş görünüyor” şeklinde konuştu.

“VATAN PARTİSİ YÖNETİCİLERİ DE RAHATSIZ”

Vatan Partisi yönetiminde görev yapan birçok değerli siyasetçinin de, parti politikasından rahatsız olduğuna işaret eden Barut, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Keskin’in partisinden ve görevinden istifa gerekçelerinin de bu durumu açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Barut, “Başta Vatan Partisi Adana İl Başkanı olmak üzere, partinin tüm yönetim kademelerinin Sayın Hakkı Keskin’in istifa mektubunu ellerine vicdanlarına koyarak okumalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

“PERİNÇEK, AKP’NİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MI OLMAK İSTİYOR?”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Süleyman Soylu’nun Adalet Partisi Genel Başkanı, Numan Kurtulmuş’un da Has Parti Genel Başkanı olduğu dönemlerle benzer bir siyasi anlayışı benimsediğini belirten Barut, “Sayın Perinçek, bugün AKP kadrolarının en güçlü isimleri haline gelen Soylu ve Kurtulmuş’un koltuğuna göz diken bir tavırla, AKP’nin genel başkan yardımcısı ya da AKP sözcüsü olma isteğini açıkça ortaya koyuyor. Zira Perinçek’in akıl almaz davranışları tam olarak böyle yorumlanıyor. Bu durumu da Vatan Partisi’nin yurtsever üyelerinin takdirine bırakıyoruz” dedi.