Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyen Aytaç Durak, “Üzülerek ifade etmeliyim ki hem Adana halkının hem de Türkiye Belediyeler Birliği delegelerinin hür iradesi ancak 5 yıllık gecikmenin ardından Danıştay İdare Dava Daireleri tarafından tescil edilmiştir” dedi.

Belediye Başkanlığı süresince 1987′den bu yana gerek Türk Belediyecilik Derneği’nin ve gerekse Türkiye Belediyeler Birliği’nin kesintisiz başkanı olduğunu kaydeden Durak, şunları söyledi:

“2009 seçimlerinde AKP’den ayrılıp MHP’den seçilmemin daha birinci ayı dolmadan (62255 sayılı gün ve 21.04.2009 tarih) İçişleri Bakanlığı’nca hukuksuz olarak görevden alındım. Görevden alınmamın nedeni bölgemizde Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye ön delege seçimlerinin taraftarlarımızın kazanmasının yarattığı paniktir.

Bu kararın iptali için Danıştay’a açtığım dava 1 yıl sonra Danıştay 8. Dairesince lehime yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak kararı tebellüğ ettiğim günün akabinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığından yine hukuksuz olarak 28 Mart 2010′da görevden alındım. Zira görevden alınmasaydım, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine de dönecektim. Ne var ki birliğimizin tüzüğüne göre Belediye Başkanlığı elimden alındığından tüzük gereği görevime başlayamadım.

5 YIL SONRA HAKKIM TESLİM EDİLDİ

Üzülerek ifade etmeliyim ki hem Adana halkının hem de Türkiye Belediyeler Birliği delegelerinin hür iradesi ancak 5 yıllık gecikmenin ardından Danıştay İdare Dava Daireleri tarafından tescil edilmiştir.”

İKİ FARKLI AÇIKLAMAYA NE DEDİ?

Toplantıda soru sorulmasını istemeyen Aytaç Durak, basın mensuplarının ısrarlı tavırlarına kayıtsız kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nden önceki gün basına servis edilen ‘Aytaç Durak’ın görev süresi bitmiştir. Koltuğa oturması hukuka aykırıdır’ açıklamasını da değerlendiren Durak, “O yazıyı okumadım ama duydum. Ben hiç yanılmadım. Bürokrasiyi de bilirim, siyaseti de bilirim” diye konuştu.