BAŞKAN DURAK'IN 2 AYLIK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASININ BİTİMİNE 3 GÜN KALA İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN BEŞİR ATALAY'A YAZDIĞI AÇIK MEKTUP:

"Sayın Bakan;

        Göreviniz gereği talimatınızla, Cumhuriyet tarihinin en büyük müfettiş operasyonunu Belediyemde yaptırdınız. Hayatım boyunca gizleyeceğim işi yapmadım, yaptığım işi de gizlemedim. Benim ve ailemin hiç birinin geçmişinde bir tek yolsuzluk ve yüz kızartıcı suç olmadığı gibi,  iddia dahi olmayıp ve hiç birimizin tek sabıka kaydı dahi yoktur. Hal böyle olunca, bu incelemeler benim için bir şans olup, bana güvenen Adanalıların, güvenlerinin artmasına da vesile olacaktır.

Sayın Bakan;

       Şahsınızı iyi tanıyorum, şahsınıza ve kişiliğinize olan güvenim tamdır.

       AK Parti'den ayrıldığımın ilk 15 ayında, 29 müfettişinizin hazırladığı 9 dosyanın 5'i Danıştay'dan döndü, 4'ü de incelemede. Ancak, son 2 ay içerisinde gelen müfettişleriniz, her halde görevden uzaklaştırılmama yeni dayanaklar bulabilmenin telaşı içerisinde olsalar gerek, çok sayıda dosya icad etmeye çalışıyorlar. Öyle ki,  mülkiyeti aileme ait olan bir iş yerini, 16 yıl önce Migros Mağaza zincirine kiraya verdiğim için dahi ".......Bir market zincirine yer tahsis ettiğiniz ve her ay oradan pay aldığınız....." gibi iğrenç suçlamaları da yapabilmişlerdir. Ancak, bulabildikleri sadece 2 konuda savcılar dava açmışlardır. Biri seçim kanununa muhalefet, diğeri ise şahsınıza hakaret! iddiası.  Dolayısıyla bu iddiaların tamamının altlarının boş oluğunu, Türk kamuoyu görecektir.

 Sayın Bakan;

       Bu güne kadar gerek görevden uzaklaştırılmam, gerekse müfettiş araştırmalarına dayanak olan iddiaların sahipleri ki, iftiracılar tarafımdan tek tek mahkemeye verilerek, hak ettikleri cezayı alıyorlar. Bu iftiracılardan, 3'ü gazeteci, 2'si Belediye Meclis Üyesi, 1'i eski milletvekili bağımsız yargıda mahkum edilmişlerdir. Tersine benim hakkımda savcıların kovuşturma dahi açmamış olmaları, kamuoyunda benim bir kez daha aklanmamı sağlayacak, iftiracılara uyarak dosya hazırlayan müfettişleri ise mahcup edecektir.

 Sayın Bakanı 

       Bazı yayın organlarına ve sokak dedikodularına dayanak yapılarak, görevden uzaklaştırılmamın devamını istemek bana değil, beni, ikisi meclis üyesi 7 defa seçen Adana halkına ve milli iradeye inanan, her Türk vatandaşına yapılan saygısızlık olacaktır.

Saygılarımla.
                                                                                            Aytaç DURAK"