İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, “Aradan geçen 95 yıla rağmen, Atatürk’ün Adana’da bıraktığı iz hala tazeliğini korumakta, uyandırdığı his gönlümüzde dipdiri yaşamaktadır” dedi.

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayınlayan Azime Kocacık, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ikisi Kurtuluş Savaşı öncesi olmak üzere, Adana’mızı toplam 9 kez ziyaret etmiştir. Adana, Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok ziyaret ettiği kentlerin başında gelmektedir. Bu da Büyük Önder’in Adana’mıza verdiği önemi ve değeri, Adanalılara karşı olan sevgisini göstermektedir. Bugün de Büyük Önder’in 15 Mart 1923’te kentimizi ziyaretinin 95. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutlamaktayız” dedi.

Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı öncesi Suriye Cephesi’nden İstanbul’a giderken konakladığı Adana’da, önemli görüşmeler yaptığını ve Kurtuluş Savaşı sonrası tarihe geçen “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” cümlesini kurduğunu anımsatan Azime Kocacık, şöyle devam etti:
“Büyük Önder bu sözleriyle Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için ilhamı Adana’da aldığını, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmaya Adana’da karar verdiğini vurgulamıştır. Ayrıca Atatürk, 1937 yılında son kez geldiği Adana’da kendi adını taşıyan Atatürk Parkı’nı ziyaret etmiş ve kendi heykelinin önünde fotoğraf çektirmiştir. Bu Atatürk’ün kendi heykeli önündeki tek fotoğrafıdır.
Adanalı bütün bunlarla ne kadar gurur duysa azdır. Her Adana ziyaretinde Adanalı ile bütünleşen ve buradan dünyaya önemli mesajlar veren Atatürk için Adana’nın çok özel bir yeri vardır. Çukurovalıların Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlık ve fedakârlıklar da Büyük Önder’in Adanalılara özel ilgi göstermesinde etkili olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta Adanalılar olmak üzere Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacak, bu millet O’nun yaptıklarını asla unutmayacaktır.
Atatürk’ün takdirini kazanmış Adana’da yaşıyor olmanın haklı gururunu yaşarken, O’na layık olmaya çalıştığımızı belirtmek istiyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz”