Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Av.Aziz Erbek CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
KADINLARIMIZDAN DA GÜÇ ALACAĞIZ
Ülkemiz nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların mücadelesine nefer olarak katılacaklarını vurgulayan Av.Erbek, ‘Yerel seçim çalışmalarımızda kadınlarımızdan da güç alacağız. Onların yaptıkları çalışmalara da bizler nefer olarak destek vereceğiz. 2019 yılında yapılacak olan seçimler ülkemizin geleceği açısından da oldukça önemli. Kaybetmek yok, hep birlikte kazanacağız. Türkiye milleti kazanacak.Yerel seçimlerde herkes eteğindeki taşı dökecek.’dedi.
AZ LAF ÇOK İŞ
Adana’nın çökmüş bir durumda olduğunu belirten Av.Erbek, ‘Bir kenti yönetmek vizyon meselesidir.Uygulanabilir projelerle halkın karşısına çıkılmalı.Mesela biz şu anda faaliyette olan ASKİ şantiyesinin yerine kent meydanı yapmayı, Otogar’ın yerine ise Merkez Park benzeri büyük bir park yapmayı planlıyoruz. Öğrencilerimizi aydın bir geleceğe hazırlamak için ilk iki yıl içinde Adana’ya öğrenci yurdu kazandıracağız. 5 bin öğrencimize burs imkanı sağlayacağız. Az laf, çok iş yaparak kentimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz.’diye konuştu.
YÜZDE 50 KADIN KOTASI
CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ise kadınların siyasette engellendiğini belirterek, ‘Biz kadınlar olarak belediye meclis üyeliklerinde yüzde 50 kadın kotası uygulanmasını istiyoruz. Bunun sözünü veren her adayı, her aday adayını desteklemeye hazırız. Kadın Kolları olarak yer sıkıntımız var ve İl binamızdaki yerimiz bize yetmiyor. Belediye Başkanlarımızdan Kadın ve Gençlik Kollarına uygun bir yer vermelerini talep ediyoruz. Ayrıca kadın STK’larında da aynı sorun var. STK’ların çoğu güçlükle kiralarını ödüyorlar.Bu nedenle STK’lar için de bir yer verilmeli.’dedi.


KİMSEYLE KAVGA ETMEYECEĞİZ
Adana’nın sorunlarının açıkça ortada olduğunu ifade eden Av.Erbek, ‘Hastalık belli, artık tedavi edilmeli. STK’lara yer verilmesi ile ilgili Tepebağ Mahallesi’nde ve Seyhan Nehri kenarında projemiz var. Tüm STK’lara eşit bir şekilde yaklaşıyoruz. Ayrıca memleket derneklerine de kendilerine ait yerler oluşturacağız. Kadına insan gözü ile bakacağız. 1 kuruşun dahi hesabını verecek, şeffaf olacağız.Kimseyle kavga etmeyeceğiz, Adana’ya hizmeti esas alacağız. Adana örnek bir kent olacak, partimiz olarak da Adana ile övüneceğiz.’diye konuştu.