AKP iktidarının sürekli gündem değiştirerek ülkenin geleceğini ilgilendiren asıl yasaları dikkat çekmeden TBMM’den geçirdiğinin altını çizen Orman Eski bakanı, CHP Ceyhan belediye başkanlığı Adayı Arif Sezer Ceyhanlıları uyararak “ yeni Bütünşehir Yasası’nın ve beraberinde çıkartılan su yasalarının herkes tarafından çok iyi incelenmesi gerektiğini “ belirtti.
Türkiye’de birçok yasanın oldubittiye getirilerek çıkartıldığını belirten Arif Sezer “ Bu gün dünyanın geleceği sanıldığı gibi sadece petrole bağlantılı değildir. Dünyada çıkması muhtemel savaşların asıl nedeni Su olacaktır. Türkiye’nin mevcut su kaynakları dünyanın iştahını kabartmaktadır. Bütün mesele Türkiye’nin suyunu İsrail’e aktarmaktır. Bu amaçla bir takım yasalar çıkartılmıştır. Hidroelektrik santral HES adı altında Adana’da tamamı 17’yi bulan santraller yapılacaktır. Bunların bir kısmı tamamlanmak üzeredir. Bir kısmı da inşa aşamasındadır. Bu şu demektir. Artık akar ularımızın tamamı birilerine peşkeş çekilmiştir. Vatan toprağını satan AKePe şimdi de suları satmıştır. Sadece akarsuları değil bunlar yeraltı su kaynaklarımızı da peşkeş çekmişlerdir.” Dedi.
                    
Bütünşehir yasası ile saklanılan gerçek
İktidarın emperyalist dayatmalarla çıkardığı Su Yasası’nın Büyükşehir yasası ile gizlendiğini belirten Arif Sezer konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“ Yeni Bütün Şehir Yasası ile birçok şeyi sakladılar. Halkın gerçekleri görmesini engellediler. Bu yasa çerçevesinde önce ülkeyi ikiye böldüler. Ülkenin 50 ili başka bir yasayla 31 ili başka bir yasayla yönetilir oldu. Dikkat ederseniz bahçenizdeki su kuyularına bile barkot taktılar. Yarınlarda gelecekler bahçenizdeki kuyunuzdan kullandığınız suyun parasını sizden isteyecekler. Neden? Derseniz suları sattılar. HES’lere peşkeş çektiler. Şimdi sizin bahçenizde kullandığınız su aslında HES’in malı oluyor. Siz kuyunuzdan su kullandığın zaman HES’in malını çalmış olacaksınız.
 Bir gece içerisinde mahalleye çevrilen 16 bin köyde yaşayanların bu yasalardan habersiz olduğunu belirten Arif Sezer, “Yasayı incelediğiniz zaman Köylerden 5 yıl süreyle kademeli olarak para tahsil edileceği belirtilmiştir. Bu da alıştıra alıştıra emellerine ulaşacaklar demektir. Yani 5 yıl sonra köylü olmanın, köyde yaşamanın bütün avantajlarını sizden almış olacaklar. Suyunuz paralı, elektriğiniz vergileriniz pahalı olacak“

“Halkımızı uyarıyorum. Çok dikkatli olun”
Kendisini başta Ceyhanlılar olmak üzere Türk halkını uyarmak zorunda hissettiğini belirten Arif Sezer önemli olan belediye başkanlığı makamına kavuşmak ya da kavuşmamak değildir. Benim için asıl önemli olan emperyalist yasalarla ilgili olarak Türk halkını uyarmak ve gerçekleri görmesini sağlamaktır” dedi.
Arif Sezer, “ Bu amaç doğrultusunda CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu’nun Ceyhan belediye başkanlığı önerisini emir telakki ederek kabul ettiğini belirtip şu açıklamalarda bulundu:
“Su yasaları özellikle köylüleri ilgilendirmektedir. Artık tarlanızın kenarından geçen derenin suyunu bile kullanamayacaksınız. Derenin suyunu size kullandırmayanlar bahçenizdeki kuyunun suyunu hiç kullandırmazlar. Türk halkı gözünü açmalı ve yalanlara itibar etmemelidir. Tarlasının kenarındaki deresine, bahçesindeki kuyunun suyuna sahip çıkmalıdır.”