Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istemek üzere Adana’ya geldi. Otoban gişelerinde karşılanan Bahçeli ilk olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. 

“ETNİK TEMEL KIŞKIRTILDI”

Daha sonra Yüreğir Serinevler Kapalı Spor salonuna geçen Bahçeli burada bulunan partililerce coşkuyla karşılandı. Burada konuşan Bahçeli etnik ve mezhep ayrımcılığının bölgedeki birçok çatışmaya sebep olduğunu belirtip, IŞİD örneği vererek, “Hangi partiye oy vermiş olursak olalım, bunlar ülkenin yönetiminde inandığınız partileri iktidar yapmak için sizin her türlü gayreti göstermeniz gereken en temel hakkınızdır ama devlet başkanlığını mezhep temelli ayırırsanız, etnik temelli kışkırtırsanız ve farklı farklı davranışlara götürürseniz, Türkiye’nin çatışması, bölünmesi kaçınılmazdır” dedi. 

“HÜRÜNÜZÜ EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NA VURUN”


Partililerinden destek isteyen Bahçeli, “Pazar günü sandığa gidecek misiniz? Gidemeyenleri sırtınıza alıp götürecek misiniz? Oyunuzu oradaki 3 resimden Ekmeleddin İhsanoğlu’na mührünüzü vuracak mısınız? Allah hepinizden razı olsun, zaten Adanalı olmak bu” dedi. Adaletsizliğe mühür vurulduğunu ve ayrımcılığın yapıldığını savunan Devlet Bahçeli, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun proje adayı olduğunu ve “Memleketin çocuğu olmadığı” söylemlerine sert bir dille karşı çıkarak, kışkırtma yapıldığını öne sürdü.