Adanahabermerkezi.com 
İddiaya ve MHP kulislerinde dillendirilen yol haritasına göre Bahçeli olası bir olağanüstü kongrede aday olmayacak. Bahçeli kendi yerine Adana’da partisinin oyunu rekor oranda artıran ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Hüseyin Sözlü’yü aday gösterecek. Parti tabanından gelen ve ülkücü camia tarafından da sevilen Hüseyin Sözlü’nün Olağanüstü kongrede diğer adayları destekleyen kongre üyelerinden de oy alacağını düşünen Bahçeli, böylece partiyi güvendiği birine teslim etmiş olacak. Bahçeli’nin bu kararı almasında Hüseyin Sözlü’nün Bahçeli’nin en zor zamanında kendi adına köprü yaptırması, bağlılığını samimiyetle göstermesi büyük rol oynadığı belirtiliyor



Bahçeli’nin karşısına Genel Başkan adayı olan Sinan Oğan’ın partiden daha önce ihraç edilmesi, Koray Aydın’ın daha önce de karşısına rakip çıkmış olması, Ümit Özdağ’ın da kendi tarafından desteklenip Genel Başkan yardımcısı yapılmasına rağmen kendisini terk etmesi ve Meral Akşener’in de davranışları nedeniyle bizzat Bahçeli tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmemesi Bahçeli’yi Hüseyin Sözlü ismine yönelttiği iddiia ediliyor.

Olağanüstü kongre ile ilgili MHP’nin başvurduğu Mahkemenin olumlu yanıt vermemesi durumunda Kongrenin Mayıs ayı ortalarında yapılması bekleniyor.