Başkanlığını Fahrettin Korkmaz’ın yaptığı Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu’na desteğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan BAK Hareketi lideri Fahrettin korkmaz şu açıklamaları yaptı;

“Onu anlatmaya çalışırken isminin başındaki tüm sıfatları saymasanız, onun akademisyen kimliklerinin en rütbelisine sahip olduğunu yok saysanız, onun dünya çapında bir bilim adamı olduğu hususundan hiç söz etmeseniz, 5 yabancı dili ana dili gibi konuştuğuna değinmeseniz ve hatta onun bir Hafız-ı Kur’an olduğu bahsini sır tutsanız bile, onun gözlerine baktığınızda yüreğinin insan sevgisi ile dolu olduğunu ve onun Anadolu insanının mahşeri vicdanının sesi olduğunu anlamakta hiçbir güçlükle karşılaşmayacaksınız.

Onunla dün karşılaştım, tokalaştım, gözlerine baktım ve kucaklaştım. Karşımda milletimin gerçek bir efendisini, halkımın 12. Cumhur reisini, çağımızın bir altın adamını ve medeniyetimizin vicdanını temsil eden bir mümtaz şahsiyeti gördüm.

Türkiye’yi 21. asrın çetin şartlarında Cumhurbaşkanlığı makamında mükemmel anlamda temsil etme liyakatine sahip Sayın Ekmeleddin İHSANOĞLU’nu Türkiye genelinde desteklediğimizi kamuoyu ile paylaşırız”