Şubat ayı içerisinde “kentin ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi” amacıyla Bakanlıktan 20 kişilik uzman bir ekip yollayarak bir ön rapor hazırlattıran Bakan Çelik bu defa da beraberinde üst düzey bürokrat ve yetkililerden oluşan yaklaşık 15 kişilik kalabalık bir heyetle Adana’ya adeta çıkartma yapacak.
Adana'nın sorunlarına en kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik cumartesi günü geleceği baba ocağı Adana’da öncelikle TOKİ tarafından dar gelirli aileler için inşa edilen 848 sosyal konutun anahtar teslim törenine katılarak hemşerilerinin mutluluğunu paylaşacak.
Bakan Çelik öğleden sonra ise şehrin refah ve ekonomisine büyük katkı sağlayan vergi rekortmeni işadamlarının taltif edileceği Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine katılacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik akşam saatlerinde Yüreğir Belediyesi’nin  Çok Amaçlı Salonunun  açılışını yaparak hemşerilerinin kullanımına sunacak