Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ak parti il ve ilçe teşkilatları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşların da katıldığı iftarda konuşan Bakan Çelik, gündemdeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve İsrail katliamına değindi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, her zaman Ceyhan’a ve Ceyhanlıya yakın ilgi gösteren ve Ceyhan’la ilgili her türlü desteği sağlayan Bakan Ömer Çelik’e teşekkürlerini ileterek “ Sayın Bakanımızı Ceyhan’da ağırlamak onur verici. Bu mübarek Ramazan iftarında aramızda olduğu ve bizleri yine yalnız bırakmadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye tarihinde ilk defa halkın kendi Cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek bunu da Ak Parti hükümetinin sağladığını ifade etti.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“12'inci Cumhurbaşkanı adayımız Başkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her yerde mitingler yapıyor ve sizlere nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını, nasıl bir vizyonla Türkiye'yi görmek istediğini ortaya koyuyor. Sizlerin de teveccühü ile inşallah 10 Ağustos'ta 1'inci turda halk tarafından seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'inci Cumhurbaşkanı Sayın Başbakanımız olacaktır."

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamının seçilmiş hükümetler üzerinde bir vesayet makamı olarak görüldüğünü belirten Bakan Ömer Çelik,

" Cumhurbaşkanlığı makamı seçilmiş hükümetler üzserinde vesayet makamı olarak kurgulanmıştır. Geçmişte kısmen de olsa merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal bu vesayeti kırmaya çalıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ise demokrat ve devlet adamı kişiliği ile bu vesayeti ortadan kaldırdı. Şimdi ise halkın Cumhurbaşkanını seçmesi ile topyekûn vesayet mekanizmasının ortadan kalkacağı tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Çatı aday, bir elinde Türk sol dergisi diğer taraftan da radikal sol parti ile iş birliği yaparak gelip Anadolu'nun Cumhurbaşkanı adayı oluyor, Anadolu'nun değerleri bunu kabul etmeyecektir." Dedi.

Gazze'de İsrail tarafından gerçekleştirilen katliama da değinen Bakan Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mübarek Ramazan Ayı'nda içimizi acıtan haberler, Gazze'den geliyor. Başbakanımız ve Ak Parti olarak bu katliama karşı açık bir şekilde sesini yükseltiyor. Gazze’de masum insanlar, çocuklar katlediliyor. Bu zulmü yapanlar bir gün bunun hesabını da verecektir. Gazze'de bombalanan sadece Filistinliler değil insanlıktır, insanlığın haysiyetidir, insanlığın şerefidir."

Programın sonunda Bakan Ömer Çelik’e günün anısına plaket ve el işleme bir kilim ile ‘Ömer Çelik’ yazılı Ceyhanspor forması armağan edildi.