Başkan Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan Yüreğir Kültürevleri aşçılık bölümünün deneysel mutfağında üretilen karpuz pekmezini de hediye ederek yeni yapılan ürün hakkında açıklamalarda da bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Başkan Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan'a teşekkür etti.  Çalışmalarında başarılar diledi.
 
Beraberinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç İl Başkanı Av.Fikret Yeni ile Yüreğir Belediyesi'ni ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Çelikcan belediye çalışmaları hakkında da bilgiler sundu.
 
Yüreğir'de bir çok kimsenin hayal bile edemediği pek çok hizmeti tanıştırdıklarını belirten Başkan Çelikcan '' Hükümetimizinde destekleriyle bir çok kamu yatırımını ilçemize kazandırdık.Belediyemizin yaptığı çalışmalar ve özel yatırımlarla ilçemizin önü açtık.Yapılan hizmetler sayesinde Yüreğir  Adana'nın arka bahçesi olmaktan çıkıp yatırımcıların uğrak yeri haline gelmiştir.'' şeklinde konuştu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na Yüreğir Belediyesi Kültürevleri deneysel mutfağında üretilen karpuz pekmezi de hediye eden Başkan Çelikcan '' Türkiye'nin karpuz üretiminin yaklaşık yüzde 20'si bölgemizde karşılanmaktadır. Bazı yıllarda üretici karpuzada istediği fiyatı bulamayınca ürünü tarlada bırakıyordu. Tarlada kalan karpuzu ekonomiye kazandırmak için pekmez yaptık. Üniversitelerimizde pekmezin tahlillerini yaptırdık ve diğer pekmezlere oranla   daha fazla besin barındırdığını ve  yüksek demir  oranı ortaya çıktı. Eğer tarlada kalan karpuzu ekonomiye kazandırabilirsek yılda 250 milyar gibi bir rakamı ekonomiye kazandıracağız. Bizim amacımız üreticilere yol gösterip, çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır.'' şeklinde konuştu.