Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da başlayıp 25 gün süren ve İstanbul Maltepe’de sonlanan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ve dün gerçekleştirilen ‘Adalet Mitingi’ne katılan, destek veren milyonlarca yurttaşa teşekkür etti. Barut, “Hak, hukuk, adalet diyerek 450 kilometre yürüyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tüm mazlumların, mağdurların sesi olmuş, milyonlarca insan için umut ışığını yakmıştır” dedi.

25 GÜN SÜREN 450 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ MALTEPE’DE SONLANDI

Barut yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’ta başladığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü dün İstanbul Maltepe’de üç milyondan fazla yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Adalet Mitingi’yle sonlandırdığını aktardı.

“KORKU DUVARI YIKILDI”

“Adalet Yürüyüşü”nün dünya tarihine geçtiğinin altını çizen Barut, 9 Temmuz’da gerçekleştirilen Adalet Mitinginin, siyasal iktidarın yıllar boyu toplum üzerinde kurduğu baskı sonucu oluşan korku duvarını yıktığını belirten Barut, “Bugün, adalete inanan milyonlarca insan her türlü baskıya, zulme karşı ‘hak, hukuk, adalet’ sloganları atarak meydanlarda, sokaklarda, yaşamın her alanında ‘adalet’ talebini korkusuzca haykırmaya başlamıştır.  9 Temmuz bu bağlamda gerek ülkemiz için gerek demokrasimiz gerekse Cumhuriyetimiz açısından bir dönüm noktası, yepyeni bir başlangıçtır” diye konuştu.

“ADALET MÜCADELESİ BİTMEDİ”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yürütülen adalet mücadelesinin, Türkiye’nin çağdaşlık yolundaki 94 yıllık yolculuğuna yeni bir yön verdiğini kaydeden Barut, adalet mücadelesinin sona ermediğinin altını çizdi.

“9 TEMMUZ YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Barut, “Aksine, 9 Temmuz bir başlangıçtır ve bu mücadele bugünden sonra, farklı kimliklere sahip olup bir arada barış içinde, kardeşçe yaşamak isteyen milyonlarca yurttaşımızla el ele, omuz omuza sürecektir, kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

MİLYONLARA TEŞEKKÜR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adalet mücadelesine yürekten inanıp destek veren herkese teşekkür eden İl Başkanı Barut, “Gerek ‘Adalet Yürüyüşü’ne, gerekse il örgütümüzün öncülüğünde gerçekleştirilen adalet eylemlerine katılan, katılamadığı halde destekleyen, üç milyondan fazla yurttaşımızın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Adalet Mitingi’ne katkı veren ve katılan tüm partililerimize, diğer siyasi partilere mensup yurttaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, demokratik kitle örgütlerine Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE HUZUR, BARIŞ, KARDEŞLİK İSTİYORUZ”

Adalet eylemlerine ve mitingine çeşitli gerekçelerle katılamayan ancak “Hak, Hukuk, Adalet” şiarını her ortamda haykıran yurttaşlara da teşekkür eden Barut, “İyi ki varsınız, sağ olun, var olun. Biz ülkemizde huzur, barış istiyorum, kardeşlik istiyoruz. Bir arada, mutlu bir şekilde özgürce yaşamak istiyoruz ve bu nedenle herkes için adalet istiyoruz. Adalet herkese eşit olana dek mücadelemiz sürecek” dedi.