Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl ve ilçe Örgütleri, tek adamlık rejimini yaşama geçirmeyi amaçlayan anayasa değişikliği paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülürken başlattığı referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Alan çalışmalarına aktif olarak katılan Adana İl Başkanı Ayhan Barut, referandumda Adana’da HAYIR’ın açık ara önde çıkacağından emin olduklarını söyledi.

CHP ÖRGÜTLERİ EV EV GEZİYOR

CHP parti örgütleri, Adana İl Başkanı Ayhan Barut’un koordinasyonunda hazırlanan program doğrultusunda hem kent merkezinde hem de kentin kırsal mahallelerinde, sokak sokak, ev ev gezip, yurttaşlarla birebir diyalog kurarak, anayasa değişikliğine neden ‘HAYIR’ denilmesi gerektiğini anlatıyor.

ADANA’DA “HAYIR” FARK ATACAK

Eski il, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti örgütlerinde geçmiş dönemlerde yönetici olarak görev yapan partililerin de katılımıyla, “parti değil memleket meselesi”  şiarıyla yürütülen çalışmalar, Adana’da referandumdan HAYIR sonucunun fark atarak çıkacağını gösteriyor.


GELECEĞİMİZ İÇİN ‘HAYIR’

"Geleceğimiz için HAYIR" sloganıyla kırsal bölgelerdeki çalışmalara bizzat katılan İl Başkanı Ayhan Barut, dün de Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Temel, 25. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Kemal Özkan, eski l başkanı Selman Serttepe, Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Seniha Göz, ilçe kadın, ilçe gençlik kollarıyla birlikte Yüreğir’in Misis, Geçitli, Vayvaylı, Nacarlı, Güveloğlu, Çatalpınar, Akpınar, Belören ve Çelemli köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi.

‘HAYIR’ ÇIKMAZSA CUMHURİYET ORTADAN KALKACAK

Kahvehane toplantılarında yurttaşlara anayasa değişikliğine neden ‘HAYIR’ denilmesi gerektiğini anlatan Barut, Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunun altını çizdi. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetten geriye sadece adının kalacağının altını çizen Barut, demokratik parlamenter sistemin son bulacağını ve tüm yetkilerin tek kişide toplanacağını kaydetti.


MUHTAR BİLE MAHALLESİNİ 8 AZAYLA YÖNETİYOR

Bir muhtarın dahi seçildiği mahalleyi 8 azasıyla yönettiğine dikkati çeken Barut, 79 milyon nüfusa sahip bir ülkeyi bir tek kişinin yönetmesinin, ülkede telafi edilemeyecek sonuçlar doğuracağını ifade etti.


“BİR TEK KİŞİ TÜRKİYE’DEN BÜYÜK DEĞİLDİR”

Barut, “Kim olursa olsun, bir tek kişi Türkiye’den büyük değildir. Ülkemizin geleceği tek bir kişinin inisiyatifine terk edilemez. Ulusal kurtuluş mücadelesinde Başkomutanımız, Önderimiz, eşsiz deha Mustafa Kemal Atatürk bile tüm kararları tek başına değil, millet iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle birlikte almıştır” dedi.