İl Başkanı Ayhan Barut’un koordinasyonunda hazırlanan program doğrultusunda tüm parti örgütleri, ev ve esnaf ziyaretleri, kahvehane, köy ve mahalle toplantılarıyla, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde ülkenin nasıl felakete sürükleyeceğini anlatıyor.  

BARUT VE YERGÖK SAİMBEYLİ’NİN DAĞ KÖYLERİNDE

Köy ziyaretlerini aralıksız sürdüren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Karataş ve Tufanbeyli’nin ardından 22. Dönem Adana Milletvekili, eski İl Başkanı Av. Ziya Yergök, Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan ve parti emekçileriyle birlikte Saimbeyli’nin Himmetli, Yardibi, Karakuyu ve Aksaağaç köylerinde köylü yurttaşlarla buluştu.


TÜM GÜÇLER TEK KİŞİNİN ELİNE GEÇECEK

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde yasama, yürütme ve yargının tek kişinin kontrolü altına geçeceğini belirten İl Başkanı Barut, tüm gücü elinde bulunduran Başkanın istediği her şeyi yapabileceğini söyledi.

EN TEHLİKELİ DURUM BAŞKAN YARDIMCILARININ YETKİLERİ

Sözkonusu anayasa değişikliği teklifindeki en tehlikeli maddenin, başkan yardımcılarının yetkileri olduğuna dikkati çeken Barut, “Kabul edilmesi halinde 2019’dan itibaren yürürlüğe girecek olan anayasa paketiyle, seçilecek Başkan kendisine, istediği kadar başkan yardımcısı atayabilecek. Başkan devleti yönetemeyecek kadar hasta olduğunda ya da yurt dışına çıktığında yerine halk tarafından seçilmeyen, kendi atadığı başkan yardımcısı aynı yetkilerle vekalet edecek” dedi.

ATANAN BAŞKAN YARDIMCISI FETÖ’CÜ OLURSA…

Bu durumun yaratacağı tehlikeyi 15 Temmuz FETÖ darbesinden örneklerle anlatan Barut şöyle devam etti:

“Anımsanacağı gibi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanının yaveri dahi FETÖ’cü çıktı. Bugün hala kendini gizleyen, açığa çıkmayan FETÖ’cülerin olduğu biliniyor. Başkanın yerine vekalet edecek olan yardımcısı da bu FETÖ’cülerden biri olursa ülkenin durumu ne olur? 15 Temmuz’da amacına ulaşamayan FETÖ, bir tek kişiyle tüm ülkeyi ele geçirebilir. Siyasal iktidarı, Cumhurbaşkanını dahi kandırabilen FETÖ, Başkanı da kandırabilir. Bu nedenle ‘HAYIR’da HAYIR var’ diyor, halkımızı HAYIR’da buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


BAŞKANLIK, FRENSİZ, VİTESSİZ, DEBRİYAJSIZ OTOBÜS GİBİ

22. Dönem CHP Adana Milletvekili Av. Ziya Yergök de seçilecek başkanın tüm yetkilere sahip olması nedeniyle ülkeyi keyfine göre yöneteceğini ve denge denetim mekanizmasının ortadan kalkacağını söyledi. Anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen rejimi frensiz, vitessiz, debriyajsız, sadece gaz pedalı olan bir otobüse benzeten Av. Yergök, “Bir kere gaza bastıktan sonra durabilme hatta, yavaşlayabilme olanağı olmayan bir otobüsün hangi duvara çarpacağını ya da hangi uçurumdan aşağı yuvarlanacağını Allah bilir. Bu nedenle denge denetim mekanizması olmayan bir rejim Türkiye’yi felakete sürükler. Bu nedenle HAYIR demeliyiz” ifadelerini kullandı.