Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, çift başlılığı sonlandıracağı iddia edilen başkanlık rejiminin, söylenenin aksine çift başlılığı tabana yayacağını söyledi. Barut, “İlleri, başkanın mensubu olduğu partinin il başkanı mı, devletin temsilcisi olan vali mi yönetecek? Kimin dediği olacak? Başkanlık rejimi çift başlılığın ta kendisidir” dedi.

KÖY KÖY, MAHALLE MAHALLE ‘HAYIR’IN NEDENLERİ ANLATILIYOR
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yönetimindeki Adana il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, 16 Nisandaki referandumda Adana’dan yüksek oranda HAYIR çıkması için durmaksızın çalışıyor. Alan çalışmalarına bizzat katılan Barut, köy köy, mahalle mahalle gezerek yurttaşlara neden HAYIR demeleri gerektiğini anlatıyor.

“BAŞKANLIK REJİMİ TÜRKİYE’Yİ GERİ DÖNÜLMEZ BİR YOLA GÖTÜRÜR”
Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş Belediye Başkanvekili Ali Durnaoğlu ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Kemal Özkan’la birlikte Karataş’ın Çakırören, Yemişli, Çukurkamış, Çimeli, Sirkenli ve Kesik köylerinde yurttaşlarla buluşan İl Başkanı Ayhan Barut, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda ülkenin geri dönülmez bir yola doğru gideceğini kaydetti.

“BAŞKANLIKTA HALK, DEMOKRASİ, ADALET, HAK, ÖZGÜRLÜK YOK, TEK BİR KİŞİ VAR”
Getirilmek istenen Başkanlık rejiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve halkın seçtiği milletvekillerinin yetkisiz ve etkisiz bir hale geleceğini, milletvekillerinin hükümette yer almayacağını dile getiren Barut, 16 Nisanda oylanacak anayasa değişikliği teklifinde halk yok, halk iradesi yok,  demokrasi yok, adalet yok, özgürlükler yok, temel haklar yok, var olan ise sadece bir tek kişi. Yani başkan” diye konuştu.

“BAŞKANLIK REJİMİ ÇİFT BAŞLILIĞIN TA KENDİSİ”
Seçilecek başkanın bir partinin genel başkanı olacağına işaret eden Barut, Başbakanlık makamının kaldırılacağını ancak, çift başlılığın tabana yayılacağını vurguladı. Barut, “Başkanın mensubu olduğu partinin illerdeki temsilcisi partisinin il başkanıdır. Devletin illerdeki temsilcisi ise validir. Bu durumda illeri başkanın partisinin il başkanı mı yoksa vali mi yönetecek? Kimin dediği olacak? Asıl çift başlılık budur. Bu nedenle devletin en tepesindeki kişi, parlamenter demokrasilerde olduğu gibi tarafsız olmalıdır. Bu nedenle 16 Nisanda HAYIR diyoruz” ifadelerini kullandı.