Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem İl Başkanı Ayhan Barut, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimler için milletvekili adaylık başvurusunu geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlıktan 25 Haziran sabahında CHP iktidarıyla kurtulacağını dile getiren Barut, “24 Haziran’da Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı seçip, CHP’yi de iktidar yapacak olan halkımız 25 Haziran sabahına yepyeni umutlarla, yaşama sevinciyle uyanacak” dedi.

“ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’YE HALKIMIZLA BİRLİKTE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Türkiye’de son 16 yıllık dönemde insanların birbirlerinin kimliklerini, etnik kökenlerini, inançlarını, dillerini, yaşam tarzlarını sorgular hale geldiğine işaret eden Barut, böylesi bir ayrışmanın toplumsal barışı tehdit ettiğini söyledi. Barut, “24 Haziran’dan sonra farklılıklarımız ayrışma nedenimiz değil yeniden toplumsal zenginliğimiz haline gelecek. Bunu, yıllardır acı çeken, zulüm gören, yoklukla, yoksullukla mücadele eden, hor görülen halkımızla birlikte el ele, omuz omuza gerçekleştireceğiz. Çağdaş Türkiye’yi kimseyi ayrıştırmadan, halkımızla birlikte yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

“MUHARREM İNCE’Yİ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

16 Nisan’da dayatılan tek adamlık rejimi olan partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’yi bir felakete sürükleyebileceğine dikkati çeken Barut,  adaylığı açıklandıktan sonra parti rozetini çıkarıp, tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağını deklare eden Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapmakta kararlı olduklarını bildirdi.

“CHP İKTİDARINDA YENİDEN DEMOKRATİK PARLAMENTER REJİME GEÇİLECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yeniden güçlendirilmiş demokratik parlamenter rejime geçileceğini vurgulayan Barut, “Kuvayı Milliye’nin devamı olan ve Cumhuriyeti kurup, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa eden Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tarihten gelen sorumluluğumuzu yerine getirmekte kararlıyız.  Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde halkın iktidarını kurup, tıpkı ulusal kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Türkiye’yi yeniden çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZLA BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Bu süreçte aktif olarak sorumluluk alıp, daha fazla katkıda bulunmak için Adana milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yaptığını dile getiren Barut, şunları söyledi:

“Çok onurlu bir görev olan CHP Adana İl Başkanlığından ayrılıp başka bir onurlu göreve talip oldum. Adana’nın geri kalmışlığına son verip Adana’yı yaşanabilir bir kent haline getirmek , laf değil iş üretmek, halkın sorunlarına çözüm  bulmak için adayım. Birlik ve beraberlik içinde el ele verip, hem Adana’ya hem de ülkemize daha fazla hizmet etmek için yola çıktım. İnanıyoruz, çalışıyoruz ve halkımızla birlikte başaracağız. Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapıp Türkiye’nin tüm sorunları sıfırlayacağız.”