Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 22 Mayıs 2017’de başlayan kongre sürecinin parti içi çekişmelerle değil, CHP’yi iktidara taşıyacak birlik ve beraberlikle anılacağına inandığını belirterek, tüm partililere sağduyu çağrısı yaptı. Barut, “Partisini ve ülkesini en çok seven, verilen görevi en iyi yapandır anlayışıyla tüm örgütlerimizle, milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla birlikte bu kutlu mücadeleyi zirveye taşıyacağız” dedi.

KONGRE TAKVİMİ İŞLİYOR

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamada 03 Mayıs 2017 tarihli MYK toplantısında alınan kararla kongre takviminin 22 Mayıs’ta başladığını anımsattı.

“İKTİDAR MÜCADELESİ İÇ ÇEKİŞMELERLE SEKTEYE UĞRAMAYACAK”

Kongrelerin parti dinamizmini artıran süreçler olduğunun altını çizen Barut, parti içi çekişmelerin parti örgütlerinin enerjisini düşürdüğünü ve etkinliğini azalttığını kaydetti. Barut, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğindeki iktidar mücadelemizde kazandığımız ivmenin, iç çekişmelere kurban gitmeyeceğine gönülden inanıyorum” diye konuştu.

“PARTİDE GÖREV YAPAN HERKES ÜSTLENDİĞİ GÖREVİNİ CHP’YE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE YAPACAKTIR”

Parti içinde sağlanan birlik, beraberlik ve bütünlüğün önümüzdeki kongre sürecinde ve sonrasında pekişeceğine inandığını dile getiren Barut, “İl örgütü olarak parti bünyesinde görev alan herkesin, kendi sorumluluk alanında CHP’ye yakışır, demokratik ilkelere uygun olarak görevini yerine getireceğine inanıyoruz. İlçe örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ve partililerimizle birlikte ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

“ÖNCE TÜRKİYE”

Türkiye’nin geride kalan 15 yıllık süreçte ağır hasarlar aldığını, ülkenin bir uçurumun eşiğine geldiğini, toplumsal barışın bozulduğunu, ekonomik uçurumun derinleştiğini, adalet duygusunun zedelendiğini belirten Ayhan Barut, “Geldiğimiz noktada Türkiye’nin ve CHP’nin ihtiyacı olan parti içi çekişmeler değil,  CHP’yi iktidara taşıyacak bir anlayışın hayata geçirilmesidir. İl Örgütü olarak, parti içinde de tüm kesimlere aynı mesafede durup,  demokrasinin kalesi ve teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi örgütlülüğü içinde demokrasiden ödün vermeden, partililerimize duyduğumuz sonsuz güvenle, örgüt dinamizmimizi artırıp, bu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

“ADANA, İKTİDAR MÜCADELESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAK”

Türkiye’de mevcut iktidarın tek alternatifinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Barut, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, demokrasi, özgürlük, çağdaşlık, adalet ve yaşanabilir bir ülke mücadelesini iktidarla taçlandırmak için Türkiye’nin bir numaralı kenti olan Adana’nın il örgütü olarak öncülük yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“2019’DA TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

2019’da gerçekleştirilecek seçimlerin önemine işaret eden Barut, “16 Nisan referandumunda resmi sonuçlara göre yüzde 49.5, bize göre ise yüzde 50’den fazla oranda yurttaşımızın oluşturduğu ‘hayır bloğu’, mevcut iktidara önemli bir mesaj vermiştir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşü ve mitingi hayır bloğunu oluşturan bileşenlerin birlikteliğini perçinleyen bir unsur olmuştur.Bundan sonraki süreçte de Hayır bloğunu koruyup daha da büyüterek, enerjisini Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için harcayacak, cefakar, vefakar partililerimiz ve yurttaşlarımızla birlikte 2019’da hem mutlu bir sonla tamamlayacağımız gibi, demokrasimiz, özgürlüklerimiz ve cumhuriyetimiz için yepyeni bir sürecin de başlangıcını yapacağız. 2019’da Türkiye’yi yeniden Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi yeniden çağdaşlık yolunda inşa etmeye başlayacağız. Bu süreci bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

“PARTİSİNİ VE ÜLKESİNİ EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

Bu hedefe ulaşmak için “Partisini ve ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır” anlayışıyla çalışacaklarını dile getiren Barut şöyle konuştu:

“Hedefimize ulaşmak için önümüzdeki süreçte milletvekillerimiz TBMM çatısı altında toplumun yararı, ülkemizin geleceği için özgürlük, hak, hukuk için örgütlerimizin desteğiyle tarihe geçecek bir mücadeleyi vermeyi sürdürecek. Belediye başkanlarımız da sorumluluk alanlarında Türkiye’ye örnek olan hizmetleri yaşama geçirmeye devam edecek.  Parti örgütlerimiz ise hem milletvekillerimizin hem de belediye başkanlarımızın bu hizmetlerinin propagandasını yaparak, toplumsal bellekte Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerini sağlamlaştıracak. Parti örgütlerimiz, ayrıca kadın ve gençlik kollarımızla birlikte toplumun tüm kesimleriyle bütünleşmemizi sağlayacak örgütlenme çalışmalarıyla bu iktidar mücadelesinde aktif rol oynayacak. Birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza mücadele ederek, kavgasız, sorunsuz Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir şekilde daha da güçlenerek, bugüne kadar eşine az rastlanır bir birliktelikle kongrelerimizi tamamlayacağımıza inanıyorum”