15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce öğretmenin FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığını anımsatan Barut, bu öğretmenler arasında FETÖ’yle hiçbir ilgisi olmayan, Atatürkçü, laik, demokratik Cumhuriyete bağlı çok sayıda öğretmenin de bulunduğuna dikkati çekerek, “Siyasal iktidar bu cadı avına son vermelidir. Cumhuriyetin laik, demokrat, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini içinde taşıyan öğretmenlere ve nesillere ihtiyacı var” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR KATLANARAK ARTTI
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, eğitim sistemindeki sorunların katlanarak arttığını ve milyonlarca öğrencinin bu sorunlarla ders başı yaptığını aktardı.

EZBERCİ EĞİTİM SİSTEMİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ÇALIYOR
Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine bilimsel, laik eğitim almış nesillerle ulaşabileceğinin altını çizen Barut, ezberciliğe dayalı eğitim sisteminin Türkiye’nin geleceğini çaldığını söyledi.

TEK ÇARE LAİK, BİLİMSEL BİR EĞİTİM SİSTEMİ
14 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin 13 defa değiştirildiğini anımsatan Barut, eğitim sisteminin yap-boza çevrildiğini ifade etti. Eğitim alanının tüm paydaşlarının katılımıyla sorunların masaya  yatırılması gerektiğini kaydeden Barut, eğitim sisteminin ezbercilikten kurtarılıp, gençleri sorgulayıp araştırmaya teşvik edecek, laik ve bilimsel bir eğitim sisteminin oluşturulmasının zorunluluk haline geldiğinin altını çizdi.

ÖĞRETMEN AÇIĞI ARTTI
Binlerce öğretmenin işsiz olduğunu, eğitim sisteminde de binlerce öğretmen açığı bulunduğunu belirten Barut, siyasal iktidarın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’cü olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırdığı öğretmenlerle bu açığın çok daha fazla arttığını vurguladı.

CADI AVI SON BULMALI
Görevden uzaklaştırmaların cadı avına dönüştüğüne dikkati çeken Barut, bu öğretmenler arasında FETÖ’yle hiçbir ilgisi olmayan, Atatürkçü, laik, demokratik Cumhuriyete bağlı çok sayıda öğretmenin de bulunduğunu belirterek, “Siyasal iktidar bu cadı avına son vermelidir. Cumhuriyetin laik, demokrat, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini içinde taşıyan öğretmenlere ve nesillere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

İŞSİZ ÖĞRETMENLER KADROLU OLARAK ATANMALI
İşsiz öğretmenler için kadro açılıp atamalarının bir an önce yapılmasının zorunluluk haline geldiğini kaydeden Barut, ücretli öğretmenlik uygulamasına da son verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğiyle oynamayın” çağrısında bulundu.

AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA…
Tüm öğrencilerin yeni eğitim—öğretim yılını kutlayan Barut, “Gençlerimizin aklın ve bilimin ışığında alacağı eğitimle, ülkemizi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacağınıza inanıyor, tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerinin yeni eğitim öğretim yılınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.