Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Atatürk ve arkadaşlarının 29 Ekim 1923 tarihinde kurduğu laik, demokratik Cumhuriyetin bir yol ayrımında olduğunu söyledi. Barut, “Ya evet diyerek demokratik Cumhuriyeti ve parlamenter sistemi ortadan kaldıracağız ya da tüm yetkileri tek kişide toplayan tek adamlık rejimine ‘HAYIR’ diyerek, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, özgürlüklerimizi ve haklarımızı koruyup, çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakacağız. Bir ‘HAYIR’ ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini kurtarır” dedi.

ANNESİNİN ‘HAYIR’ DUASINI ALDI

Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba, Karataş Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tandoğan, Karataş Belediye Başkanvekili Ali Durnaoğlu, eski İl Başkanı Akif Kemal Akay ve parti emekçileriyle Karataş’ın Yüzbaşı, Helvacı, Sirkenli, Kesik, Çağşırlı ve Kızıltahta köylerini bir kez daha ziyaret eden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, kendi köyü olan Helvacı’da ellerini öptüğü annesinin HAYIR duasına alarak çalışmalarını sürdürdü.


“CUMHURİYETİMİZİN GELECEĞİNİ OYLAYACAĞIZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan ulusal kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, 18 maddelik anayasa değişikliği teklifiyle bir yol ayrımında olduğunu dile getiren Barut, “16 Nisan Pazar günü Cumhuriyetin geleceğini oylayacağız. Ya ‘HAYIR’ diyerek aydınlık yolu seçip Cumhuriyetle devam tercihinde bulunacağız ya da evet tercihiyle karanlığı seçip, ülkenin yönetimini tümüyle tek bir kişiye teslim edeceğiz” diye konuştu.

“PARTİ MESELESİ DEĞİL MEMLEKET MESELESİ”

Başta CHP olmak üzere, birçok siyasi parti, sivil toplum ve demokratik kitle örgütünün cumhuriyeti koruyup gelecek kuşaklara emanet etme kaygısıyla aylardır alanlarda sokak sokak yurttaşlara HAYIR’ın önemini anlattığını kaydeden Barut, “Çünkü bu bir parti meselesi değil memleket meselesidir. Pazar günü bir siyasi partiye değil memleketin geleceğine oy vereceğiz. Bu nedenle HAYIR’lı oyların Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, ülkemizin geleceği için önemi büyük” şeklinde konuştu.


“ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ‘HAYIR’LI OLAN TERCİHİ YAPALIM”

HAYIR demek için yüzlerce neden olduğunun altını çizen Barut, yurttaşlara “Vicdanınızın sesini dinleyip HAYIR’lı olan tercihi yapın” çağrısında bulundu. Barut, “Cumhurbaşkanının tarafsızlığının, Başbakanlık makamının ve Bakanlar Kurulunun ortadan kaldırılmasına,  millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin etkisiz ve yetkisiz hale getirilmesine, yasama, yürütme ve yargı güçlerinin tek kişide toplanmasına, tek adamlığa, tek adama istediği zaman, nedensiz bir şekilde TBMM’yi feshetme yetkisinin verilmesine, TBMM’nin yasa yapma yetkisinin kısıtlanmasına, tek adama Kanun Hükmünde Kararname yetkisi verilmesine, aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı olan tek adamın, hakimleri ve savcıları atamasına, bakanların, halkın seçtiği milletvekillerinden değil de tek adamın dışarıdan atadığı kişilerden oluşmasına, milletvekili sayısının ihtiyaç olmadığı halde 550’den 600’e çıkarılmasına, bütçe yapma yetkisinin TBMM’den alınıp tek adama verilmesine, camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokulmasına, baskıya, dayatmaya, zorlamaya ve ülkenin sorunlarını çözmek yerine artıracak bu anayasa değişikliği teklifine HAYIR demekte HAYIR vardır” ifadelerini kullandı.

“80 MİLYON YURTTAŞ İÇİN ‘HAYIR’ DİYECEĞİZ”

Laik, demokratik Cumhuriyeti kuran neslin HAYIR’lı çocuklarının, tek adamlığa geçit vermeyeceğinden emin olduklarını dile getiren Barut, “Kuvayı milliye ruhuyla, Cumhuriyet ve demokrasi ortak paydası altında, ülkemizi çağdaş medeniyet hedefine, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarıyla taşıma kararlılığımızla, 80 milyon yurttaşımız için HAYIR diyeceğiz” şeklinde konuştu.