Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, 24 Haziran seçimlerinin ardından esnafın ve KOBİ'lerin destekleneceğini, üretim ve kazancın artacağını vurguladı. 

Seçim çalışmalarını aralıksız ve oldukça yüksek bir tempoyla sürdüren CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, köy ve kırsal bölgeler kadar kent merkezinde de yurttaşlarla buluşup destek istiyor. CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Milletvekili Aday Adayları Semih Karademir ve Süheyla Gergin, kadın ve gençlik kollarına üye partililerle birlikte sahaya çıkan Ayhan Barut, esnaf, emekli, işçi ve KOBİ temsilcileriyle buluştu. 

'ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK'

Vedat Dolakay Sebze ve Meyve Hali'nde esnaf ve çalışanlarla bir araya gelen CHP kadroları, 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olması, CHP'nin de parlamentoda güçlü çoğunluğu elde edebilmesi için destek istedi. Haldeki her işyerine girip esnaf ve çalışanlarıyla buluşan Ayhan Barut ile beraberindekiler, büyük ilgi gördü. Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Ali Batman ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret eden Barut, halkın iktidarında Esnaf Bakanlığı kurulacağını, borç batağına girip vergi yükü altında ezilen esnafın artık rahat bir nefes alacağını anlattı. Vergide adaleti sağlayacaklarını aktaran Ayhan Barut, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacağız. Ücretlilerin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacak şekilde, gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz. Zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını getireceğiz. Sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu da artıracağız" dedi.

KOBİ VE ÇALIŞANLARA DESTEK SÖZÜ

Seyhan'daki seçim çalışmaları kapsamında Metal Sanayi Sitesi'ne de giden CHP kadroları, KOBİ temsilcileri, esnaf ve çalışanlarla da buluştu. Sanayi sitesini baştan sona gezerek her işyerine uğrayan Ayhan Barut, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olduğu, CHP'nin parlamentoda çoğunluğu olduğu Türkiye'de yapacaklarını dile getiren Ayhan Barut, "KOBİ’ler öncelikli olmak üzere şirketlere yönelik mevcut teşvikler daha kapsamlı ve etkin kullanılacak. Yeni iş projeleri, dijital ortamda ve finansal sistemin desteği ile çok kolaylaşacaktır. Sosyal işletmeler ve KOBİ güç birlikleri özendirilecektir. KOBİ'lere vergi ve sigorta borcun yoksa 1 yıl süreyle 0 faizli kredi vereceğiz. Vergi ve prim borcu zamanında ödenince, devlet daha az borçlanacak. KOBİ'ler de kendisine yol çizecek. Kayıt dışı büyük ölçüde sonlandırılacak. Katma değeri fazla olan şirketlere de yine 0 faizli kredi imkanı sağlayacağız. Kişi başı geliri 15 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonu ve işsizliği yüzde 5'in altına indireceğiz. Yoksulluğu bu topraklarda sıfırlayacağız. Sosyal devlet ilkesini tam anlamıyla hayata geçireceğiz. Her bir yurttaşımızın aşının ve işinin olduğu, hiçbir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle yaratacağız" diye konuştu.