Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Ziraat Mühendisi Ayhan Barut,  lokma gününde Alevi hemşehrilerini yalnız bırakmadı.
Alevi vatandaşlar için kutsal sayılan Muharrem ayı nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’nde düzenlenen lokma gününde 
Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Ayhan Barut, Türkiye’de vatandaşlar arasında bir ayrıştırma süreci yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.

AKP iktidarının halkı din, dil, mezhep ve köken bakımından adeta kutuplara ayırdığını kaydeden Ayhan Barut, “Türkiye’de barış ve kardeşlik, inanç özgürlüğü ve demokrasi anlayışını iyi bir şekilde yansıtan Alevi hemşehrilerimiz kültür ve sanatla yoğrulmuştur. Cumhuriyet’in aydın insanları ve ülkemizin çimentosu olan Alevi vatandaşlarımız her zaman barış, özgürlük ve demokrasiyi şiar edinmiştir. Muharrem ayında dini vecibelerini yerine getiren ancak oruç bu kutsal ayda oruç tuttuktan sonra lüks otellerdeki gösterişe meydan vermeden Aleviler, tüm dünyada örnek gösterilen bir kesimdir” dedi.
Misafirperverliği için Murtaza Moroğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Ayhan Barut, Çukurova ilçesinde insanların özgürlüğün ve demokrasinin tadını çıkaracağı günlerin yakın olduğunu söyledi. Barut, Çukurova’da her vatandaşa eşit hizmet götüreceklerini sözlerine ekledi.

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’nde düzenlenen lokma gününe CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Yasemin Yılmaz da katıldı.