Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde önce Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kadınların gününü kutladı, sonrasında da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin efendisi” olarak tanımladığı köylülerle buluştu. Köylü kadınların da emekçi kadınlar gününü onlara gül vererek kutlayan Barut, referandumda neden HAYIR denilmesi gerektiğini anlattı. 

EMEKÇİ KÖYLÜ KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI
CHP Adana İl ve ilçe örgütlerinin referandum çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Başkanı Ayhan Barut 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş Kadın Kolları Başkanı Melek Akbaş Kaba, Karataş Belediyesi Başkanvekili Ali Durnaoğlu ve parti emekçileriyle birlikte Oymaklı, Helvacı, Sirkenli, Kızıltahta ve Çağşırlı köylerinde hem köylü kadınların emekçi kadınlar gününü kutladı hem de HAYIR çalışması yaptı.

CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR
Bağımsızlık mücadelesinin cephede kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden hep birlikte gerçekleştirildiğini ve Cumhuriyetin de aynı anlayışla kurulduğunu dile getiren Barut, Osmanlı döneminde yapılan nüfus sayımına dahil edilmeyen kadınların, Cumhuriyetle birlikte erkeklerle aynı haklara kavuştuğunu anımsattı.  Bu durumu “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözüyle anlatan Barut, “Haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, nasırlı elleri öpülesi emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi.

DEMOKRASİNİN, ÖZGÜRLÜKLERİN, HAKLARIN YEGANE TEMİNATI
Cumhuriyetin özgürlüklerin, demokrasinin ve insan haklarının yegane teminatı olduğunu dile getiren Barut, “Ülkenin tapusunun bir tek kişinin üzerine geçirilmesine, yani padişahlarda bile olmayan, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dahi sahip olmadığı yetkilerin bir tek kişiye teslim edilmesine HAYIR demek zorundayız. İnsanları kulluktan kurtarıp birey yapan Cumhuriyetimizi koruyup, gelecek nesillere aktarmak, başta büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun silah arkadaşları ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden şehitlerimize karşı en büyük borcumuzdur” diye konuştu.

TÜRKİYE BİR KİŞİDEN BÜYÜKTÜR
Ülkenin geleceği için referandumda HAYIR çıkması gerektiğinin altını çizen Barut, “HAYIR demezsek, yakın gelecekte çocuklarımızın özgürce yaşayamadığına tanık olacağız. Bir köyü bile muhtar, halkın seçtiği sekiz azayla yönetirken, 80 milyonluk Türkiye, bir tek kişinin niyetine, insafına, iki dudağı arasından çıkacak sözcüklere bırakılamaz. Türkiye bir kişiden büyüktür. Bir tek kişinin her şeyi bilmesi mümkün değildir. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için HAYIR demek HAYIR’lı bir geleceğe açılan kapıdır” ifadelerini kullandı.