Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 28 aydır sürdürdüğü görevinden 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etti. 28 ay boyunca onurlu bir görevi büyük bir mutluluk ve gururla yaptığını dile getiren Barut, “Mücadelemiz bitmedi. Türkiye’yi çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti, sokaklarında çocukların mutluluk çığlıkları attığı, daha yaşanabilir bir ülke haline getirene dek bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz” dedi.

YÖNETİM KURULUYLA SON KEZ BİR ARAYA GELDİ

Milletvekili aday adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin görevlerinden istifa etmesi için verilen sürenin son gününde CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, istifasının hemen öncesinde İl Yönetim Kurulu’yla son kez bir araya geldi.

PARTİ YÖNETİCİLERİ VE EMEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

28 aydır CHP Adana İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatan Barut, bu süre  içerisinde birlikte görev yaptığı tüm parti yöneticilerine ve emekçilerine  teşekkür etti. 28 aylık sürede Adana’da çok önemli işlere imza attıklarını belirten Barut, tek adamlık rejimini dayatan ve tarihe “mühürsüz seçim” olarak geçen 16 Nisan referandumunda Adana’da hayır bileşenlerinin öncülüğünü yaptıklarını vurguladı.

“TÜRKİYE’Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAK OLAN TEK GÜÇ CHP’DİR”

24 Haziran’da Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinin gerçekleştirileceğine işaret eden Barut, “2002’den bu yana Türkiye’nin aldığı hasarları onaracak, ülkemizi yeniden ayağa kaldırıp, çağdaşlık yolunda atağa geçirecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kuvayı Milliye’nin devamı olan, Cumhuriyeti kuran, Türkiye’ye demokrasiyi getiren, her daim ‘Önce Türkiye’ anlayışıyla, parti çıkarlarını değil ülke çıkarlarını gözeten ve en sıkıntılı dönemlerde sorumluluk alarak ülkemizin önünü açan Cumhuriyet Halk Partisi ve kadrolarıdır” diye konuştu.

“GÖREVİMİZ VE SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

CHP olarak tek adamlık rejimine karşı kutsal bir mücadele verdiklerinin altını çizen Barut, erken seçim kararıyla bu mücadelenin yeni bir evreye girdiğini kaydetti. Barut, “Özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku yeniden tesis etmek için 24 Haziran ve öncesinde hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Görevimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyıp, güçlendirilmiş, özgürlükçü parlamenter demokratik rejimi yeniden hayata geçirmektir. Sorumluluğumuz ise çağdaşlık yolunda, hak, hukuk ve adaletin yeniden tesisi için el ele verip, güçlerimizi birleştirmek ve bu mücadeleyi büyütüp mutlaka kazanmaktır” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

Bu süreçte daha fazla sorumluluk alma adına 28 aydır sürdürdüğü Adana İl Başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldığını kaydeden Barut, “Başka bir onurlu görev olan milletvekilliğine aday olmak için bugün itibarıyla istifa ediyorum. Bu ailenin bir üyesi olmaktan, çok meşakkatli olsa da gurur duyarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanlığı yapmaktan, onur ve gurur duyuyorum. Bugün il başkanı olarak aranızdan ayrılsam da büyük ailem olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak, hep sizin yanınızda, aranızda olacağım. Mücadelemiz bitmedi. Türkiye’yi çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti haline getirene, sokaklarında çocukların mutluluk çığlıkları attığı, yaşanabilir bir ülke haline getirene dek bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki Cumhuriyet Halk Partiliyiz” ifadelerini kullandı.