Otistik çocukların eğitim sürecinde karşılaşılan sorunların çözümünü isteyen Ayhan Barut, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın otistik çocuklarımızın eğitim aldığı özel ve resmi okulları, sınıfları daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Bakanlığı gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarımızın topluma yararlı bireyler haline gelmeleri yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyorum" dedi. 

MECLİS'TE KONUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ülkemizde otistik çocukların bağımsız yaşayabilmeleri, davranış problemlerini en aza indirerek ihtiyaç duydukları becerileri kazanabilmeleri için Otistik Çocuklar Eğitim Programı uygulanmaktadır. Program Otistik çocukların özelliklerine ve eğitsel ihtiyaçlarına göre 3-6, 7-11 ve 12-15 yaş şeklinde üç ayrı gelişim evresine göre düzenlenmiştir. Bu program, özel eğitim okullarında verildiği gibi, örgün eğitim veren devlet okullarımızda da oluşturulan kaynaştırma sınıfları eliyle uygulanmaktadır" diye konuştu. 

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Otistik çocukların ailelerince kendisine iletilen sorunlardan söz ederek çözüm isteyen Ayhan Barut, "İstanbul Tuzla'da karşılaştığım otistik evladı olan bir baba, okullarda alanında uzman öğretmenlerin bulunmadığını, eğitim için gerekli ekipmanların olmadığını ve çocukların sınıflarda kendi hallerine bırakıldığından şikayet etmektedir. Bakanlığın otistik çocuklarımızın eğitim aldığı özel ve resmi okul ve sınıfları daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığını gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarımızın topluma yararlı bireyler haline gelmeleri yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.