Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ülkemizin kurtarıcısı, ulusal kurtuluş mücadelesinin önderi ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79.yıldönümünde büyük bir özlemle ve saygıyla andıklarını söyledi. Barut, “79 yıldır minnetle, özlemle andığımız Önderimiz Atatürk’ün emanetlerinin sonsuza dek bekçisiyiz”  dedi.

“VATAN TOPRAKLARINDA ESİR OLAN ULUSA BAĞIMSIZLIĞINI KAZANDIRAN LİDER”

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle yaptığı yayınladığı anma mesajında;  vatan topraklarında esir durumuna düşen bir ulusa önderlik yapan Atatürk’ün, mazlum uluslara örnek olan ulusal kurtuluş mücadelesiyle ulusa bağımsızlığını kazandırıp, çağdaş bir uygarlık hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu anımsattı.

“İLKE VE DEVRİMLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR”

Atatürk tarafından atılan sağlam temelleri sayesinde Cumhuriyetin 94 yıldır, her türlü saldırıya karşı ayakta durduğuna işaret eden Barut, “Bugün de en büyük dayanağımız, en zor zamanlarda başvurduğumuz yegane kaynak Atatürk ilke ve devrimleridir. Ata’mızın ışığı her zamankinden daha parlak bir şekilde yolumuzu aydınlatıyor. Bugün ülkemizin içine sürüklendiği karanlıktan da yine Ata’mızın ışığıyla çıkacak, O’nun emanetlerini sonsuza dek koruyup, geliştirerek gelecek kuşaklara aktaracağız” diye konuştu.

“FİKİRLERİNİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Atatürk’ün eksikliğinin her geçen gün daha çok hissedildiğini dile getiren Barut, “Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet ve demokrasi aşkını, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu hiç kimse yok edemeyecek. Fikirlerini sonsuza dek yaşatacak, gelecek kuşaklara çağdaş, refah, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmak için var gücümüzle, durmaksızın çalışacağız. Büyük Önderimiz Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.