Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminde bulunanlara, "Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz" diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı istifaya çağırdı. 

"LİNÇ GİRİŞİMİDİR"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Hakkari’nin Çukurca İlçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesindeki cenaze töreninde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, taşlı, sopalı, bıçaklı bir linç girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu linç girişimi sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte törene katılan TBMM Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Bülent Kuşoğlu, Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer CHP’lilere de aynı araçlar kullanılarak yapılmıştır" dedi. 

SÖZLERİNİ HATIRLATTI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaptığı ve büyük tepki çeken sözlerine değinen Ayhan Barut, "Bu çirkin linç girişimi toplanan terörist grup tarafından yapılırken bir polis aracına ait megafondan gözünü kan bürümüş terörist gruba hitaben Bakan Akar, 'Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize güvenin, bize inanın' ifadelerinde bulundu" diye konuştu. 

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı soru önergesini Meclis'e sunan Barut, şu sorulara yanıt verilmesini talep etti:

"1. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, taşlı, sopalı, bıçaklı bir linç girişimini kendisine verilen nasıl bir mesaj ve tepki olarak görüyorsunuz?

2. Taşlı, sopalı, bıçaklı linç girişiminde sizin anladığınız toplumun büyük bir çoğunluğunun anlamadığı verilmek istenen mesaj ve tepki nedir?

3. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte törene katılan TBMM Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Bülent Kuşoğlu, Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer CHP’lilere ait linç girişimlerinin olduğu video ve görüntüleri izlediniz mi?

4. 49 yıl bu devlete hizmet etmekle övünen bir kişi olarak 71 yaşında kendisini bu ülkenin huzuru mutluluğu ve demokrasisine adamış Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayımlanan video görüntülerinden sonrada hala verilen mesaj ve tepki olarak mı görüyorsunuz?

5. Bu linç girişiminde bulunanları adi bir terör grubu ve gözü dönmüş bir suç örgütü ile kıyasladığınızda nasıl bir fark ortaya çıkmaktadır?

6. Görevinizden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?