Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, siyasi iktidarın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında aldığı “olağanüstü hal” (OHAL) kararı ve çıkardığı “kanun hükmünde kararname”lerle (KHK) TBMM çatısı altında yapamadıklarını yapmaya çalıştığını söyledi. OHAL ile halk iradesinin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin devre dışı bırakıldığını vurgulayan Barut, “AKP, bugün KHK’ler aracılığıyla kendi sivil darbesini yapıyor. Demokrasi için OHAL’in bir an önce son bulması, TBMM’nin çalıştırılması ve her şeyin toplumsal mutabakatla gerçekleştirilmesi zorunluluktur” dedi.
TUFANBEYLİ SEÇİME HAZIR
CHP Tufanbeyli İlçe Danışma Kurulu toplantısı, geçtiğimiz cumartesi günü yenilenen ilçe binası toplantı salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan danışma kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ahmet Araz, ilçe örgütünün çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası erken bir seçimin gündeme gelebileceğine dikkati çeken Araz, bu nedenle ilçe örgütü olarak seçim çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

“DARBELERDEN EN BÜYÜK ZARARI CHP GÖRDÜ”
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise Türkiye’nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen darbelerin hepsinden en büyük zararı CHP’nin gördüğünü dile getirdi.

“KARA GÜNLERDEN ÇIKIŞIN YOLU DEMOKRASİDEN GEÇİYOR”
CHP’nin her dönemde, her türlü darbeye ve diktaya karşı mücadele ettiğinin altını çizen Barut, 15 Temmuz darbe girişiminin de kabul edilemez olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bu kara günlerden ancak demokrasiyle çıkabileceğinin altını çizen Barut, CHP’nin darbecilere karşı mücadelede iktidara TBMM çatısı altında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

“AKP MUHALİFLERİ DE FETÖCÜ YAFTASI YAPIŞTIRILARAK TASFİYE EDİLİYOR”
AKP iktidarının ise 14 yıldır her türlü olanağı sunduğu darbecileri devletten tasfiye etmek için demokrasi yerine OHAL ilan edip,  TBMM’yi devre dışı bıraktığını aktaran Barut, “Birkaç yıl öncesinde FETÖ’ye ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen AKP iktidarı, bugün çıkardığı KHK’lerle yasaları çiğneyerek devlet kurumlarını kendi istediği gibi biçimlendiriyor. Sadece FETÖ’cüler değil, Atatürkçü, Cumhuriyetten yana olan AKP muhalifleri de FETÖ yaftası yapıştırılarak devlet kurumlarından tasfiye ediliyor. AKP, darbe girişimi bahanesini kullanıp KHK’ler aracılığıyla kendi sivil darbesini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

“DEMOKRASİ İÇİN OHAL SON BULMALI”
Türkiye’nin OHAL uygulamalarına değil, daha çok demokrasiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Barut, “Demokrasi için OHAL’in bir an önce son bulması, TBMM’nin çalıştırılması ve her şeyin toplumsal mutabakatla gerçekleştirilmesi zorunluluktur” şeklinde konuştu.

“SEÇİME EN HAZIR PARTİ CHP”
Erken seçim tartışmalarına da değinen Barut, alan ve örgütlenme çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Barut, “‘Üç ay kala değil üç yıl önceden’ sloganıyla sekiz ay önce başlattığımız seçim çalışmalarındaki tempomuzu her geçen gün artırıyoruz. İl ve ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve partililerimizle birlikte Adana’nın en ücra köşelerinde dahi aralıksız çalışıyoruz. CHP olarak nerede bir sorun varsa oradayız. Adana’yı karış karış geziyor, CHP’nin halkçı politikalarını anlatıyor, ülkenin ve yurttaşlarımızın sorunları için çözüm yolları üretiyoruz. Bugün Adana’da olası bir seçime en hazır parti CHP’dir. Ancak bu da yeterli değil. Sandık çevresi örgütlenmesine de önem ve ağırlık vermeliyiz. Adana’da ulaşmadığımız bir tek sokak, bir tek insan bile kalmamalı. Türkiye’nin ve Adana’nın CHP iktidarına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Danışma kurulu üyeleri de ilçe örgütünün çalışmaları ve yapılması gerekenler hakkında görüşlerini aktardılar.