İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan bir grup Adana ESOB Başkan Nihat Sözütek'i makamında ziyaret etti. Barut ve ekibinin ziyaretinde, Adana ESOB Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Sebze - Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı, Lastikçiler Esnaf Odası Başkanı Muhsin Teze, Saatçi, Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş da hazır bulundu. ,

İl Başkanı Barut, "Ülkemiz son yıllarda zor günlerden geçiyor. AK Parti iktidarı ve gelinen süreçte 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe kalkışması ülkeyi sıkıntılı bir sürece sürükledi. Bizim, FETÖ olaylarından sonra  CHP olarak Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkmak adına, Genel Başkanımız, Milletvekillerimiz, il Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımız ile  bir duruş gösterdik. Ülkenin birliği, beraberliğini düşünerek o günden buagüne CHP olarak demokrasi yolunda önemli mücadeleler veriyoruz. FETÖ olaylarından sonra iş Başkanlık sistemine dönüşünce, Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün, kardeşliğin devam etmesi, Demokrasi ve Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılması için  CHP olarak 3 Aralık 2016'da saat 14.00'de Adana Uğur Mumcu Meydanı - İstasyon önünde bir miting düzenleyeceğiz. Bunun için de sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin, esnaf ve sanatkarlarımızın destek ve yardımını istiyoruz.  Demokrasiye, Cumhuriyete bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarından yana olan herkesi bu mitinge davet ediyoruz, bekliyoruz"dedi.

Başkan Barut, Sözütek'ten esnaf ve sanatkarların önemli sorunları konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu' na verilmek üzere bilgi verilmesini de isterken, Başkanlık sisteminin kabul edilmesi halinde, Türkiye'nin eyaletlere ayrılacağını, bunun da bölünmeye yol açacağını belirterek, buna karşı olduklarını da ifade etti. 
Başkan Sözütek de, Adana'nın en önemli esnaf sorunlarının başında, ekonomik sıkıntı ve  kayıt dışı çalışan Suriyeli mülteciler başta olmak üzere sayıları hızla artan BİM, ŞOK, A-101 gibi zincir marketler ve büyük AVM'ler ile trafik yoğunluğu olduğunu ifade ederek, miting için de başarılar diledi.