Yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son bir yılda adeta terör örgütlerinin arka bahçesi haline geldiğini belirten Barut, Türkiye’nin yıllardır bölücü terör örgütü PKK’yla mücadele ettiğini ve bu süreçte binlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Suriye’deki iç savaş ve siyasal iktidarın izlediği dış politikanın sonucu olarak Türkiye’nin IŞİD’in de hedefi haline geldiğini kaydeden Barut, Gaziantep’in Şahinbeyli ilçesinde sokak düğününü hedef alan canlı bombalı terör saldırısında da istihbarat zafiyetinin kendini açıkça bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi.
Terör örgütlerinin toplumda korku imparatorluğu yaratıp, farklılıkları nedeniyle insanları birbirine düşman etmeyi amaçladığını ancak bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını kaydeden Barut, “Terör nereden, kimden gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun bir insanlık suçudur. Bugün terör nedeniyle ülkemizin dört bir yanı yas evine dönmüştür. Atalarımızın bin bir emekle kurduğu güzel ülkemiz bunu hak etmiyor. Türkiye hiçbir zaman bir Ortadoğu ülkesi olmamıştır, olmamalıdır” dedi.
Terör saldırılarının, akan kanın ve ölümlerin sıradanlaşmasının, kanıksanmasının, günlük yaşamın neredeyse ayrılmaz parçası haline gelmesinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Barut, tüm yurttaşlara duyarlılık ve sağduyu çağrısı yaptı.
Siyasi iktidarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırıp tüm siyasi partilerin ve halkın desteğiyle terör sorununu çözmesi gerektiğini ifade eden Barut, “Toplumsal huzuru, barışı, insanların yaşam hakkını hedef alan her türlü terör saldırısını ve terörden medet uman, akan kandan beslenenleri lanetliyorum. Gazi şehrimiz Antep’te terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve halkımıza sabır diliyorum” diye konuştu.