Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde yapılan basın açıklamasında tek adamlık rejimine geçişi öngören anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında AKP’li kadın milletvekillerinin uyguladığı şiddet protesto edildi.

İktidar partisi mensubu milletvekillerinin demokrasiye tahammülsüzlüklerini şiddetle gösterdiğini dile getiren İl Başkanı Ayhan Barut, Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkma kararlılığında olduklarını belirtirken, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, iktidar partisine mensup kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uyguladıkları şiddetle demokrasiyi darp ettiğini söyledi.

“ÜLKE KARANLIK BİR SÜRECE SOKULDU”

Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın öncülüğünde Çukurova İlçesindeki Sosyete Pazarı önünde dün yapılan basın açıklamasına, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileri ile partili kadınlar katıldı.

İl Başkanı Barut, AKP iktidarının 15 yılda süreçte istediği her şeyi yaşama geçirirken muhalif tüm sesleri susturmaya çalıştığını, ülkeyi de karanlık bir sürece soktuğunu kaydetti.

“DEMOKRASİYE TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİNİ ŞİDDETLE GÖSTERİYORLAR”

Ülkenin terör örgütlerinin arka bahçesi haline geldiğini, ekonomik sorunların yurttaşları canından bezdirdiğini aktaran Barut, iktidarın ise akan kanı durdurup, demokrasiyi ve refahı sağlamak yerine tek adamlık rejimini yaşama geçirmeye çalıştığına dikkati çekti. Barut, “Demokrasiyi ve Cumhuriyet kazanımlarını bir türlü içselleştiremeyen iktidar partisinin milletvekilleri, bu değerlerin bilincinde ve onları koruma kararlılığında olan Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı milletvekillerine tahammülsüzlüklerini şiddetle gösteriyor. Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhuriyeti ve parlamenter demokrasiyi koruyup yaşatacağız” dedi.İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz da iktidar partisine mensup bir kadın milletvekilinin şiddet konusunda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını uyguladığı şiddetle gösterdiğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

“ÜLKE GERİ DÖNÜLMEZ BİR YIKIMA DOĞRU SÜRÜKLENİYOR”

İktidarın farklı düşüncelere tahammülsüzlüğü ile demokrasiden, adaletten uzak anlayışının, ülkeyi geri dönülmez bir yıkıma doğru sürüklediğini dile getiren Yılmaz, “Bu ateşi harlayanlar siyasi varlık nedenlerini Cumhuriyetimize ve parlamenter rejime borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içerisindedirler” diye konuştu.


“ÇOCUKLARINIZIN, GELECEĞİNE NEDEN ŞUURSUZCA KIYIYORSUNUZ?

Kadınların barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, adalet duygusunu kendi doğalarından, yaradılışından aldığını dile getiren Yılmaz, kadın milletvekillerine “Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, ‘kadınlık bilincinden’ nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele, kendi çocuklarınızın torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Ne uğruna” diye sordu.

“MECLİS ÇATISI ALTINDA DEMOKRASİYİ DARP ETTİNİZ”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme seçilme hakkını, kadının güçlenip özgür olması, toplum güçlenmesi için verdiğine işaret eden Yılmaz, “TBMM’yi, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz” ifadelerini kullandı.

“VİCDANINIZLA, AKLINIZDA, ADALETİNİZLE HAREKET EDİN”

Hangi siyasi partiden olursa olsun, kadının ortak paydasının barış, sevgi, hoşgörü olması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Siyasi iktidarın kadın vekilleri, biat etmeyi, kulluğu seçmeyi bırakın! Erkek hegemonyasının talimatları ile değil, vicdanınızla aklınızla adaletinizle hareket edin. Emeğinizi enerjinizi, çocuk tecavüzlerinin, kadına şiddetin önlenmesi için harcayın. Kız çocuklarımız cayır cayır yanıyor, sesinizi çıkarın. Bu ülkede yaşayan kadınlar olarak, anneler olarak sizden beklentimiz budur. Gelin, sizde umudun bir parçası olun, barışın huzurun elinden siz de tutun. Birileri değil, Türkiye kazansın”