Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, vatan topraklarında esir durumuna düşen ulusu, özgürlüğe ve bağımsızlığa ulaştıran ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 19 Mayıs’ı Adana’da büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını dile getiren Barut, Cuma günü saat 11.00’de Atatürk Parkı’ndaki törene ve akşam 19.00’da Seyhan Belediyesi önünden başlayacak fener alayı yürüyüşüne tüm yurttaşları davet etti.

“ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİN YAKILDIĞI GÜN”

CHP İl Başkanı Ayhan Barut 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’un dünya tarihinin akışını değiştiren günlerden biri olduğunun altını çizdi.

Ulusun, Sevr Anlaşmasının ardından itilaf güçleri tarafından işgal edilen vatan topraklarında esir konumuna düştüğünü anımsatan Barut, Adana’da bağımsızlığın fikri temellerini atan Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığını vurguladı.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ”

19 Mayıs ruhuyla yürütülen ve mazlum halklara ilham kaynağı olan ulusal kurtuluş mücadelesi sonunda, ulusun özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğunu anımsatan Barut, “Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı gün olarak nitelendirebileceğimiz 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan eden, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle, rahmetle anıyor, gençlerimizin de bayramını kutluyorum. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyeti koruma ve gelecek kuşaklara aktarma konusundaki kararlılığımızı her zamankinden daha gür bir şekilde haykıracak, ulusumuzun ortak değerleri olan 19 Mayıs’ı da 23 Nisan’ı da 29 Ekim’i de 30 Ağustos’u da 5 Ocak’ı çok daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız” diye konuştu.

“19 MAYIS COŞKUSUNA DAVET”

CHP Adana İl Örgütü, Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 19 Mayıs etkinliklerine tüm yurttaşları davet eden Barut, “19 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine, akşam saat 19.00’da da Seyhan Belediyesi önünden başlayıp Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulacak fener alayı yürüyüşü ve sonrasında Mehmet Erdem konserine tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz. Gelin 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı.