Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Atatürk Parkı’nda düzenlediği etkinlikle kutladı. “Atatürk ve Cumhuriyet” vurgusu yapan İl Başkanı Ayhan Barut, 30 Ağustos zaferinin, ulusun küllerinden yeniden doğuşu, bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığının haklı sonucu olduğunu Söyledi. Barut, “Bedeli ne olursa olsun, Cumhuriyet kazanımlarından asla ödün vermeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet çağdaşlıktır, atalarımızın emanetidir, geleceğimizdir, özgürlüğümüzdür ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediyesi Başkanvekili İsmail Özgen, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, İl Başkanı Ayhan Barut, İl Başkan Yardımcısı Zeliha Divarcı ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

“ULUSUMUZUN ONUR VE GURUR GÜNÜ”

Katılımcıların saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı söylemesinin ardından İl Başkanı Barut, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında 30 Ağustos’un ulusun yedi düvele karşı verilen eşsiz kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunun altını çizdi. Barut, 30 Ağustos Zaferi’nin ulusun onur ve gurur günü olduğunu kaydetti.

EMPERYALİSTLERİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Kurtuluş Destanıyla bağımsızlığını elde eden ulusun, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çağdaşlığı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu ifade eden Barut, “95 yıl önce atalarımızın denize döktüğü emperyalist güçlerin karanlık emellerinin önündeki en büyük engel, Önderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu laik, demokratik Cumhuriyete,  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı ulusumuzun dik duruşu olmuştur” dedi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmak için yüzyıla yakın bir süredir boş durmayan emperyalist güçler ve yerli işbirlikçilerine karşı bugün her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve barışa ihtiyaç olduğunu dile getiren Barut, “Ülkemizin karanlığa doğru sürüklendiği bugünlerde yolumuzu her zamanki gibi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri aydınlatacak” diye konuştu.

"CUMHURİYETİMİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKACAĞIZ"

16 Nisan referandumuyla birlikte parlamenter demokrasinin rafa kaldırılıp tek adamlık rejimine geçildiğini anımsatan Barut, Cumhuriyet, demokrasi, hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmediklerini ve asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Barut, “Çünkü biz, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyoruz. Çünkü biz, Cumhuriyet kazanımlarından yanayız. Çünkü biz, Atatürk ilke ve devrimlerini kendine yaşam felsefesi olarak benimseyen yurtsever insanlarız. Bu nedenle Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.


"CUMHURİYET ÇAĞDAŞLIKTIR, GELECEĞİMİZDİR, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR"

Bedeli ne olursa olsun, Cumhuriyet kazanımlarından asla ödün vermeyeceklerinin altını çizen Barut, “Cumhuriyet çağdaşlıktır, atalarımızın emanetidir, geleceğimizdir, özgürlüğümüzdür ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bağımsızlık uğrunda canlarını ortaya koyarak emperyalist güçlere karşı canla başla mücadele eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, ulusumuza, dünyaya ve tüm insanlığa barış dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu.