Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümünde Cumhuriyete ve demokrasiye vurgu yaptı, CHP olarak her türlü darbenin karşısında olduklarını yineledi.

“CHP, HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI”

Barut yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de demokrasinin ve siyaset kültürünün Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen darbeler nedeniyle ağır zarar gördüğünü belirterek, Cumhuriyetin kurucu partisi, çok partili yaşama geçişin ve demokrasinin mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her dönemde, her türlü darbenin karşısında olduğunun altını çizdi.  

“BUGÜNE KADAR DARBELERDEN EN BÜYÜK ZARARI GÖREN PARTİ CHP’DİR”

Barut, “Cumhuriyet tarihi boyunca her darbeden en büyük zararı görenler yaşama soldan bakan yurttaşlar, en çok zararı gören siyasi parti ise Cumhuriyet Halk Partisi ve mensupları olmuştur. Bu nedenle darbeleri ve darbelerin sonuçlarını iyi biliriz. Her darbe döneminde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm parti örgütlülüğümüzle birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında olduk, bundan sonra da aynı duruşumuzu sürdüreceğiz” dedi.

“CUMHURİYETİ YIKMAYA YÖNELİK AŞAĞILIK BİR SALDIRI”

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin, ülkemizin kurtarıcısı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik aşağılık bir saldırı olduğunu belirten Barut, “Cumhuriyetimize ve demokrasimize yönelik her türlü saldırının karşısında, milletimizle birlikte dimdik ayakta durup, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“SİVİL DARBELERE DE KARŞIYIZ”

Askeri darbelerin de sivil darbelerin de karşısında olduklarını dile getiren Barut, “Dün olduğu gibi bugün de hem darbecilere hem de darbeleri fırsatçılığa çevirip kendi çıkarı için kullanan güç odaklarına karşı mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Ayrıca, hain 15 Temmuz darbe girişimi sırasında linç edilen masum erlerimizin haklarının savunucusu olma konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“15 TEMMUZ DİĞER DARBELER GİBİ TARİHİMİZİN BİR KARA LEKESİ”

15 Temmuz darbe girişiminin diğer darbeler gibi, tarihimizin bir kara lekesi olduğunu dile getiren Ayhan Barut, 15 Temmuz’u diğer darbelerden farklı kılan tek unsurun, sivil halkın canını hiçe sayarak Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasiden yana olan güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karşı koyması olduğunu vurguladı. Barut, “Halkımız güvenlik güçlerimizle birlikte darbe girişimine ve darbecilere karşı onurlu ve dirayetli bir duruş sergilemiş, bu duruş sayesinde darbeciler hain amaçlarına ulaşamamıştır” ifadelerini kullandı.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, Cumhuriyete ve demokrasiye bağlı asker ve polislerin darbecilere karşı direnişinin önemine değinen Barut, “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna görev yaparken teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarken şehit edilen güvenlik güçlerimizi ve yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.