Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’li milletvekillerine, il başkanlarına ve yöneticilere yönelik saldırıların sistematik bir şekilde arttığına dikkati çeken Barut, “Bu tür saldırılarla CHP’lileri korkutup sindirebileceklerini zannediyorlar ama korkmuyoruz, sinmiyoruz. Aksine onlar bizden yani CHP’den korkuyorlar” dedi.

“CHP’LİLERE YÖNELİK SALDIRILAR SİSTEMATİK HALE GELDİ”

Yaptığı yazılı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın dün Aydın’da silahlı saldırıya uğradığını belirten Barut, CHP yöneticilerine yönelik saldırıların sistematik hale geldiğini söyledi. 

Daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne şehit cenazesinde mermi atıldığını, otobüsünün de roketli saldırıya uğradığını anımsatan Barut, CHP’li milletvekillerinin de yine şiddet içeren saldırılara maruz kaldığını aktardı.

“BİZ KORKMUYORUZ AMA ONLAR CHP’DEN KORKUYOR”

Sistematik hale gelen bu saldırıların, ülkedeki kaotik durumun  ve toplumdaki kutuplaşmanın açık bir göstergesi olduğunu belirten Barut, “Tüm bu saldırılarla bizi korkutacaklarını, sindireceklerini zannediyorlar ancak korkmuyoruz ama bu saldırıları gerçekleştiren ve onlara talimat veren alçaklar bizden yani Cumhuriyet Halk Partisi’nden korkuyor. Çünkü Türkiye'de cumhuriyetin, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin koruyucusunun Kemal KIlıçdaroğlu’nun liderliğinde  ‘Önce Halk’, ‘Önce Türkiye’ diyen Cumhuriyet Halk Partisi ve O’nun kadrolarıdır. Biz 7 düvele meydan okuyup, düşmanı yurdumuzdan temizleyenlerin çocukları, torunlarıyız. Bu tür saldırılar bizi inandığımız ve yürüdüğümüz yoldan döndüremez” diye konuştu. 

“SALDIRI BÜLENT TEZCAN NEZDİNDE ATATÜRKÇÜLERE, CUMHURİYETÇİLERE YAPILDI”

Saldırının Bülent Tezcan nezdinde, Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşam felsefesi olarak benimsemiş, Atatürkçü, Cumhuriyetçi tüm yurttaşlara yönelik olduğunu dile getiren Barut, “Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıya gerçekleştiren ve onların arkalarındaki alçakları da lanetliyoruz. Yolumuz Cumhuriyet, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, bilimsel medeniyet yoludur” ifadelerini kullandı.