Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP), 47. Kuruluş Yıl Dönümü dualarla idrak edilirken, Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve bütün Şehitler için mevlit programı düzenlenerek Kur’an tilaveti yapıldı.

İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

İl binasında gerçekleştirilen programa yoğun ilgi dikkat çekti. İl Başkanı Yusuf Baş’ın ev sahipliğinde icra edilen mevlitte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ilçe başkanları, kadın kolları temsilcileri, il eski başkanlarından Akın Özgür, ‘ak saçlılardan’ Nurettin Pakyürek’in yanı sıra çok sayıda partili hazır bulundu. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılışında MHP’nin kısa tarihçesine dair görsel sunum yapıldı.

Sunumda, Kurucu Genel Başkan Başbuğ Alparslan Türkeş’in veciz sözleri ile Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin daha önce yaptığı konuşmalara da yer verildi.

19 MAYIS 1919DAN 1969’A…

Dün Ceyhan’da defnedilen Şehit Polis Memuru Tayfun Yüce’nin yaka fotoğrafıyla kürsüye çıkan Baş, bütün şehitlere rahmet diledi. Baş, “Milliyetçi Hareket adı öyle kendiliğinden ortaya çıkmış, rastgele konulmuş bir ad değildir. ‘Milliyetçi Hareket’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkarak yaktığı kurtuluş ateşinin, bağımsızlık mücadelesinin, sönmüş sanılan küllerin arasından yeniden korlanarak ortaya çıkan Türk milletinin diriliş muştusudur.” ifadesini kullandı.


ADANA, TÜRKEŞ’E DE HEYECAN VERDİ

“Mustafa Kemal Paşa ve Arif Nihat Asya’ya heyecan veren bu kahraman şehir Adana, Milliyetçi Hareket’in Başbuğu Alpaslan Türkeş’e de büyük bir heyecan vererek temelini attığı Türk Milliyetçiliği Hareketinin kalesi olmuştur” diyen Baş, “Rahmetli Başbuğumuzdan sonra da bu bayrağı Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey taşımaya devam etmektedir. Zor ve meşakkatli bu yolda Liderimize güç, kuvvet, sağlık diliyor, sağlığına kavuşmasından dolayı Adana Teşkilatı olarak mutluluğumuzu ifade etmek isterim. Değerli dava arkadaşlarım; aradan kırk yedi yıl gibi uzun bir zaman geçti. Üç hilal Adana’da yine gururlu ve onurlu bir şekilde dalgalanmaya devam ediyor. Bizler var oldukça, Türk milliyetçileri var oldukça bu bayrak ilelebet dalgalanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

KUR’AN OKUNDU, DUALAR EDİLDİ

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş, Ülkücü Şehitler, vatanın, milletin bekası için toprağa düşen bütün Şehitler için Kur’an tilaveti yapıldı, dualar edildi. Program, helva ikramıyla son buldu.