30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den aday olan Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan, İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Ertuğrul İncedere, Kozan Belediye Başkan Adayı Mehmet Büyükyılmaz, Feke Belediye Başkan Adayı Mehmet Cengiz, Saimbeyli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aydoğdu, Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ve Sarıçam CHP ilçe Başkan Yardımcısı Cengiz Durak, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

 

"SEYHAN YILLARDIR HİZMET ALAMIYOR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar seçimlerde önemli bir başarı elde ettiklerini ve bundan sonra daha yaşanılabilir bir Seyhan için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Karalar, "30 Mart yerel seçimleri hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemliydi. Seyhan'da halkımız bize önemli bir görev verdi ve Seyhan Belediyesini bizlere emanet etti. Bundan sonra daha yaşanılabilir bir Seyhan için gece gündüz çalışacağız. İlçemizin önemli sorunları var. Biz bu sorunların neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Hizmette önceliğimiz bu sorunları çözmek olacak. Görev süremiz olan 5 yılda çok şey değişecek. Yıllardır ihmal edilen ve hizmetten yoksun olan ilçemize hak ettiği hizmeti sunacağız" şeklinde konuştu.

 

KARALAR: SEYHANLI BİZE GÜVENDİ

Yerel seçimlerde CHP'nin Seyhan, Çukurova ve Karataş ilçe belediye başkanlıklarını kazanıldığına vurgu yapan Zeydan Karalar, Seyhan ilçesinin kazanılmasının ayrı bir öneminin oyduğunu söyledi. Karalar, "Yerel seçimlerde CHP 3 ilçeden zaferle çıktı. Bunların arasında en önemlisi kuşkusuz Seyhan Belediyesi... çünkü bu bölgede uzun yıllardır seçim kazanılamıyor. Son yerel seçimlerde ise vatandaşlarımızın ağırlıklı tercihi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Seyhanlı bize inandı ve güvendi. Sonuç itibariyle seçimi farklı kazandık. Bizlerde Seyhanlının bize karşı gösterdiği bu güveni boşa çıkartmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"KISIR ÇEKİŞMELER GERİDE KALDI"

Adana'da yerel yöneticiler arasında yıllar boyu kısır çekişmeler yaşandığını ve bu çekişmelerden zararı Adana'nın Adanalının gördüğünü belirten Karalar, yerel seçimlerle birlikte yeni bir dönemin başladığını söyledi. Karalar, "Yıllar boyu şehrimiz kısır çekişmeler etrafında yönetildi. Anacak 30 Mart seçimleri ile birlikte Adana'da yeni bir dönem başladı. Yeni seçilen belediye başkanları hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar, Adana için birleşiyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan 'Portakal Çiçeği Karnavalı' buna güzel bir örnek oldu. Belediye başkanları ve Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un kol kola girerek verdiği fotoğraf Adana için ayrı bir anlam ifade ediyor. İnşallah 5 yıl boyunca o fotoğraf karesinde olduğu gibi Adana için bir olacağız, birlik olacağız. Bu anlamda biz bu birlik ve beraberlik tablosunun devamı için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız" dedi.