Başkan Çelikcan mesajında: “Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. 
94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla vatanını nasıl müdafaa edebileceğini yedi düvele göstermiştir. 
Şüphesiz ki bu büyük zafer, tüm dünyaya şunu da göstermiştir ki; Bu millet, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun, hiç düşünmeden canını seve seve verebilmektedir. 
Bize düşende 30 Ağustos ruhu ile şanlı ecdadımızın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır.
Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.