Eğitimin her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirten Çelikcan, "Her şeyin başı eğitimdir.  Eğitim bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını da gerçekleştirdiği için güçlü bir araçtır Nitelikli bir eğitim vererek çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamalıyız" dedi.

Yüreğir de hizmete açılan 11 kültür eviyle her yıl binlerce öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Çelikcan, "Özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik her yıl düzenlenen ders takviye kursları ile birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler.Dershanelerin kapatılmasıyla kültür evlerimizin önemi bir kat daha artmış bulunmaktadır. Bütün öğrencilerimiz kültür evlerimizde verilen bütün kurslardan ücretsiz olarak faydalanmaya devam edeceklerdir.'' dedi.

Ülkemiz genç nüfuslu bir ülke. Eğer çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi eğitip,donanımlı,kendi ayakları üzerine durabilen , kendisini,ailesini,vatanını milletini bayrağını seven, tarihinin ve değerlerinin  farkında olan kişiler olarak yetiştirebilirsek ülkemizin yarınlarını da garanti altına almış oluruz,şüphesiz en  önemli güç iyi eğitilmiş insan gücüdür.

Eğitimin çok önemli olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ne kadar bilgili ve donanımı yetiştirirsek geleceğimizi o kadar sağlama alırız. Yarınlara daha güvenle bakarız.  Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde başarılar diliyorum.'' şeklinde konuştu.