Ziyarette öncelikli olarak Yunusoğlu’nda yapımı devam eden ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilecek olan Otistik Engelliler Merkezi’nin durumu hakkında konuştular. Başkan Çelikcan Adana’da ilk olan bu uygulama ile Otistik Engelli çocukların yatılı olarak burada eğitileceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü Fazlı Doğanç Yüreğir Belediyesi’nin çok hayırlı bir iş yaptığını belirterek ‘Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attılar. Çevre düzenlemesi tamamlandı ve iç tefrişatı yapılıyor. Tamamlandıktan sonra burayı biz teslim alıp otistik engelli çocuklarımızı burada yatılı olarak tedavisini yapacağız. Bu duyarlılığından dolayı Yüreğir Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyoruz.’dedi.

Artı Özel Eğitim Gönülleri Başkanı Didem Sürenler ve Engelli Bireyler İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Taciser Derici Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın sosyal kültürel anlamda birçok güzel hizmetlerde bulunduğunu belirterek ‘Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan bütün sivil toplum örgütlerine kapısını sonuna kadar açmaktadır. Özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik bütün çalışmalarımızda bizlere destek vermektedirler. Bu destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.’dediler.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kendisi yurt dışında iken gündeme gelen tartışmalarla ilgili olarakta ‘’Şahsın kendi fikirleridir, katılmamız mümkün değil adı geçen dernekle hiçbir çalışmamız yoktur’’ dedi. Çelikcan vatandaşlara hizmet etmek için bütün imkânları en iyi şekilde kullandıklarını ve bütün sivil toplum örgütleri ile her zaman işbirliği yaptıklarını belirterek şunları söyledi;

‘Yüreğir Belediyesi son 4 yıldır Teknik Belediyecilik hizmetleri yanında ilçemizin sosyo-kültürel ve ekonomik imkânları sebebi ile Sosyal Belediyecilik hizmetlerine de büyük önem vermektedir.

Bu anlamda hizmete aldığımız ‘’6 adet Kültür Evi, 2 adet Taziye Evi’’ var. Buralarda vatandaşlarımıza sunulan hizmetler ortada.

Üstelik yılsonuna kadar ‘’4 Kültür Evi’’ daha hizmete alacağız.

2 adet Taziye Evinin’’ inşaatı da bitmek üzere.

‘’Gündeme gelen iddialar içerisinde yer alan Kültür Evlerinin otistik çocukları rehabilite etmek için kullanılacağı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir faaliyette asla bulunulmamış, düşünülmemiştir. Teknik olarakta bu mümkün değildir.’’

Bununla kalmayıp Yavuzlar Mahallemizdeki ‘’Bedensel Engelliler Koordinasyon Merkezi’’ binamızı birkaç aya bitiriyoruz.

Adana’nın en büyük ‘’Kültür Merkezinin’’ inşaatı hızla ilerlemekte, yılsonuna hizmete alacağız.

Bütün bu projeleri Yüreğirli gençler meslek sahibi olsun, ailelerimiz (kadınlarımız-çocuklarımız) eğitilsin, engelli vatandaşlarımıza hayat daha kolay olsun diye başladık.

İşte bu sorumluluk duygularıyla realize etmeye çalıştığımız bir diğer önemli projemiz ise ‘’Yunusoğlu Otistik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezidir.’’

Biliyorsunuz 5747 sayılı yasa ile 7 Belde Belediyesi İlçe belediyemize bağlandı.

Bunlardan Yunusoğlu Belediye binasının fiziki şartları etrafında yaklaşık 20 dönümlük bahçesinin oluşu bu mekânın bir ‘’Rehabilitasyon Merkezi’’ yapılmasının uygun olacağı fikrini doğurdu.

Konu ile ilgili İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde bu binanın ‘’Otistik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’’ yapılması konusunda mutabık kaldık.

Bu hizmet için gerekli teknik, fiziki ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının temin için hızla işe başladık.

Binanın güçlendirilmesi ve amacına uygun tadilatlarını yaptık.

Binanın bahçesine rehabilite edilecek çocuklar için; yürüyüş yolları, hayvanat bahçesi, su havuzu, oyun parkı gibi sosyal donatıları inşa ettik.

Bütün bu aşamalarda tartışmalarda adı geçen ‘’dernekle’’ hiçbir ilişkimiz olmamış tüm aşamalar; Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile belediyemiz yetkililerince yürütülmüştür.

Bugünlerde iç mekân tefrişatını yapmaktayız. Birkaç ay içerisinde bu çalışmaları bitirerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bu tesisi işletmeleri için devredeceğiz.

 ‘’Yaklaşık 1000 m2 kapalı alanı 20 bin m2 bahçesi, sosyal donatıları, mini hayvanat bahçesi ile şehirden uzak, portakal ağaçları içerisindeki bu merkezimizde öncelikle Yüreğirli olan 25 otistik çocuğumuz yatılı olarak hizmet alacaklardır.

İnsan ve hizmet odaklı çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz’’ dedi.